vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Rectificarea bugetară de la Pecica aduce mai mulți bani pentru pompieri și finanțează o aplicație inovatoare

  de Andreea Daniela B. | 15 iulie 2021, 1:51 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  La câteva luni de la anunțarea bugetului local, acesta a avut nevoie de unele modificări. Astfel, ieri, 14 iulie, a avut loc o ședință a consiliului local din Pecica și s-a discutat despre modificările care urmează să fie făcute și de ce a fost nevoie de ele.

  În majoritatea situațiilor s-a luat dintr-o parte și s-au pus în alta, acolo unde în ultima perioadă au apărut niște cheltuieli neprevăzute.

  De exemplu, printre aceste cheltuieli se numără și cele legate de irigarea spațiilor verzi din mai multe parcuri din tot orașul. Unele dintre stropitori s-au stricat, astfel că a fost nevoie ca o mică parte din buget să se îndrepte spre această investiție. Nemulțumiri au fost printre consilierii locali prezenți la ședință, însă nu legate de investiție, ci de locurile în care stropitorile lipsesc cu desăvârșire. Concret, parcul central din „inima” orașului nu are un sistem de irigații și asta poate să îi dea un aspect neplăcut, mai ales în această perioadă caniculară. Totuși, problema are și o rezolvare chiar dacă va mai trece o perioadă.

  „Au apărut defecțiuni la sistemul de irigație din mai multe parcuri. Avem parcul Sfânta Treime, avem în sala mică de sport, în curtea primăriei, în total sunt cam șase-șapte locuri în care avem sisteme de irigație și defecțiuni sunt peste tot. În fiecare an se mai defectează câte ceva. O să facem și în parcul din centrul orașului, însă după ce se reabilitează”, declarau reprezentanții Primăriei.

  În continuare se vor mai face și alte investiți, banii fiind redirecționați spre mașini pentru Poliția Locală, lărgirea unui drum, schimbarea numerelor caselor cu unele noi și vizibile, dar și un proiect ceva mai curajos, ba chiar care tinde a fi inedit. Edilul orașului, Petru Antal, a vorbit în ședința de consiliu despre un proiect prin care locuitorii orașului vor fi anunțați, printr-un sms, de tot ceea ce se întâmplă în oraș.

  „Este vorba despre un soft pe care îl vom folosi pentru informarea populației. Mesajele vor fi transmise de la Casa de Cultură pentru că acolo avem o persoană care se pricepe și care va transmite toate aceste informații. Practic, orice informație legată de localitate va fi transmisă prin SMS. Oamenii vor fi informați, de exemplu, dacă se stropește împotriva țânțarilor ca să știe să își protejeze albinele dacă se ocupă cu așa ceva. Același lucru se va întâmpla și dacă se ia curentul sau rămânem fără apă. Pecicanii vor primi un SMS, își dau acceptul și începând din acel moment vor primi atenționări. Acest proiect ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul anului”.

  De asemenea, este de menționat că se vor aloca bani suplimentari si pompierilor voluntari, tocmai pentru că aceștia au avut un număr mult mai crescut de misiuni în ultima perioadă.

  Pe lângă toate acestea, în proiectul de hotărâre se regăsește un segment care are în vedere achiziționarea a trei imobile. Chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla de la o zi la alta, există dorința și bani puși deoparte pentru a începe demersurile. Este vorba despre o clădire din apropierea Căminului Cultural, fiind vorba despre cea care se regăsește între Cămin și Casa de Cultură, Școala Dragoș, dar și despre o clădire în zona 200 care, pe viitor, va fi transformată într-un Centru de Zi asemănător cu cel din incinta școlii din Cocota, având același scop, cel de a ajuta minoritățile și copiii cu o situația financiară precară să se dezvolte prin diferite activități finanțate prin proiecte, dar și cu ajutorul Primăriei.

  În final, cu toate că unii consilieri și-au arătat nemulțumirea privind aceste rectificări tocmai pentru că și-ar fi dorit ca totul să se rezolve din prima, aceștia au înțeles că asemenea lucruri se întâmplă peste tot pentru că unele cheltuieli nu pot fi prevăzute din timp.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.