luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câți bani a alocat Guvernul Teatrului și Filarmonicii din Arad

  de - | 15 decembrie 2022, 8:31 AM | Administraţie | Topic special

  0

  La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de miercuri, alocarea sumei de aproape 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe. Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină, din nou, instituțiile culturale de spectacole care nu primesc finanțare din bugetul național.

  Astfel, acestea își vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și vor putea derula investiții specifice”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat în perioada 1 august – 9 decembrie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

  Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole. Ministrul a reamintit că fondurile alocate astăzi se alătură celor aproape 270 milioane de lei prin care Ministerul Dezvoltării a sprijinit, la sfârșitul lunii august, 65 de instituții de spectacole.

  Iată lista instituțiilor din vestul țării care vor primi astfel finanțare:

  – Filarmonica de Stat Arad – 3.942.920,00 lei

  – Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad – 4.009.622,76 lei

  – Teatrul de Vest Reșița – 1.350.000,00 lei

  – Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara – 1.717.061,51 lei

  – Teatrul German de Stat din Timișoara – 3.065.227,41 lei

  – Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara – 3.463.810,10 lei

  – Filarmonica „Banatul” din Timișoara – 4.645.666,78 lei

  Citeste mai mult pe: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.