Aproape 70 de milioane de lei pentru sănătate: „Un sfert din bugetul de investiții al Consiliul Județean Arad merge către Spitalul Județean”

  de Special Arad | 5 April 2021, 4:25 PM | Administraţie

  0

  Comunicat   

  În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a analizat astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru, solicitarea de buget a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Astfel, propunerea de buget pe anul 2021 pentru domeniul sănătății este de 66 497 000 lei.

  Totodată, președintele Iustin Cionca a cerut astăzi conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad mai multă transparență în cheltuirea banului, mai multă exigență față de angajați, o comunicare mai bună a rezultatelor și o fundamentare mai serioasă a cheltuielilor prognozate.

  „Anul acesta, un sfert din bugetul de investiții al Consiliul Județean Arad merge către Spitalul Județean. În această sumă sunt cuprinse și plățile pentru cele două spitale, Oncologie, din municipiul Arad, și Psihiatrie Căpâlnaș, pe care anul acesta dorim să le finalizăm. Tot în această sumă sunt cuprinse deja și primele plăți la noul spital de Boli Infecțioase, unde ne dorim ca tot anul acesta să avem deja lucrările începute, în acest moment aflându-ne în faza documentațiilor tehnice. Astăzi m-am întâlnit cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad să discutăm despre bugetul instituției pe anul acesta, un an de pandemie care va fi cel puțin la fel de dificil ca anul trecut. Sumele alocate sistemului de sănătate publică de Consiliul Județean Arad sunt sume extrem de consistente. Așteptările arădenilor legate de sistemul de sănătate publică sunt justificate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Bugetul Județului Arad va fi supus votului în ședința ordinară a Consiliului Județean Arad, din data de 12 aprilie 2021.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.