joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Record național: o femeie a născut de opt ori prin cezariană

  de - | 22 februarie 2022, 9:40 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Femeia este foarte bine, la fel și fetița sa, care a primit nota 10 la naștere și a cântărit 2,8 kilograme.

  ”Femeia a născut primii 7 copii în Italia, unde a trăit și de unde a revenit acasă, în comuna Războieni, județul Alba. Prin efectuarea celei de-a opta operație de cezariană, la aceeași pacientă, se atinge un record național.

  Potrivit datelor statistice publicate, la nivel mondial, numărul maxim de operații cezariene efectuate la aceeași pacientă se ridică la 10. În țara noastră sunt recomandate maximum 3 astfel de intervenții chirurgicale, având în vedere riscurile operatorii și post-operatorii care pot apărea”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean din Alba Iulia, printr-un comunicat de presă.

  Pacienta a fost internată marți, 15 februarie, zi în care a fost operată și a fost externată vineri. Operația de cezariană a durat aproape o oră, mai mult decât în mod normal, dar a decurs foarte bine, fără complicații.

  Sursa: Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.