luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Recons urmează să gestioneze și serviciul de închiriere a bicicletelor din municipiu

  de Raluca Medeleanu | 21 septembrie 2022, 9:01 AM | Administraţie

  1

  Recons ar urma să preia, pe o perioadă de 10 ani, și administrarea serviciului de închiriere a bicicletelor din municipiu, după ce va obține votul consilierilor din Consiliul Local Municipal. Întainte de acest vot însă, potrivit legii, proiectul de hotărâre ce prevede această atribuire directă este pus la transparență, iar cei interesați pot veni cu sugestii pentru îmbunătățirea lui, pe care le pot depune la Registratura Primăriei, până în 4 octombrie.

  În urma unui proiect european, în municipiul Arad sunt deja amplasate în diferite părți ale orașului stații de închiriere biciclete (în total 22). Acestea vor funcționa în regim self-service, putând fi închiriate printr-o aplicaţie de mobil (scanând codul QR al bicicletei sau al porţii de andocare) sau pe bază de abonament.

  „Având în vedere necesitatea desfăşurării unor activităţi ce au ca scop administrarea serviciului public de închiriere a bicicletelor în Municipiul Arad, propunem modalitatea de gestiune delegată, prin atribuirea directă a concesiunii către operatorul SC Recons SA Arad, societate comercială cu capital integral al Municipiului Arad, care deține experiență în gestionarea serviciilor publice, ca soluţie optimă pentru realizarea acestui scop, deoarece atât din punct de vedere tehnic, cât şi economic, această modalitate răspunde exigenţelor legale şi interesului comunităţii locale”, se arată în proiectul de hotărâre pus la transparență de Primăria Arad.

  În urma veniturilor pe care le va obține Recons din gestionarea acestui serviciu, compania va plăti o redevență către municipalitate, care va intra în bugetul local. „Plata redevenţei se va achita trimestrial, până la data de 25 a primei luni următoare trimestrului”, se specifică în document, nefiind notat momentan despre ce sumă este vorba.

  Întregul proiect de hotărâre se poate consulta AICI.

   

  Citește și:

  •A început amplasarea stațiilor de închiriat biciclete. Sunt arădenii pregătiți să lase mașina și să se apuce de pedalat? – Special Arad · ultimele știri din Arad

  •Locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, anulate de stația pentru biciclete – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.