Update Recons „lovește” din nou. Mașinile parcate neregulamentar pe străzile din Arad vor fi ridicate

  de Raluca Medeleanu | 19 februarie 2018, 12:06 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  69

  Consilierii locali au votat astăzi propunerea Recons, asumată de Primărie (foto: ziarulunirea.ro)

  UPDATE

  Proiectul de hotărâre a fost votat. Mașinile parcate neregulamentar pe străzile Aradului vor fi ridicate de către angajații RECONS.


  Un proiect de hotărâre care va fi supus astăzi votului consilierilor locali municipali prevede ca toate vehiculele care staționează neregulamentar pe partea carosabilă să fie ridicate. Măsura se va aplica atât pentru mașinile abandonate pe străzile municipiului (un număr deloc neglijabil), cât și pentru cele parcate neregulamentar temporar.

  Serviciul public de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă, precum și a vehiculelor fără stăpân și abandonate pe domeniul public sau privat al statului sau al Municipiului Arad se realizează prin intermediul Serviciului Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul SC RECONS SA Arad.

  Operațiunea de ridicare a unui vehicul staționat neregulamentar pe partea carosabilă va fi demarată numai după primirea dispoziției de ridicare întocmită de agenții constatatori din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad și din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Arad.

  Pentru vehiculele fără stăpân sau abandonate pe domeniul pulic sau privat al statului sau al Municipiului Arad se aplică procedura stabilită prin Legea nr. 421/2002, cu modificările și completările ulterioare, de către Direcția Patrimoniu și Direcția Generală Poliția Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primarului.

  Serviciul din cadrul Recons va proceda la ridicarea și transportul vehiculelor declarate fără stăpân sau abandonate la depozitul din Municipiul Arad, str. Dosoftei F.N., numai în baza unei comenzi emise de compartimentele specificate în Regulament, prestatorul fiind îndreptățit să încaseze tarifele prezentate în tabelul de mai jos.

  Serviciul din cadrul S.C. RECONS S.A. Arad va fotografia vehiculele pentru care a fost emisă și primită Dispoziția de ridicare, cu evidenţierea momentului ridicării, fiind surprinse eventualele defecţiuni existente la caroseria vehiculului, va întocmi o Notă de constatare în care se va menționa starea vehiculului și eventualele defecte vizibile existente (lovituri, zgârieturi și alte asemenea.

  Tarife de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor

  Serviciul va elibera vehiculele depozitate doar proprietarului sau deținătorului legal (împuternicitului), numai după ce s-a făcut dovada achitării tarifelor prevăzute mai sus. Restituirea vehiculului se va face în baza unui proces-verbal de predare–primire în care se va menționa starea vehiculului și alte precizări.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Da! Da!! Da!!! … dar să inceapă în primul rând cu toate SUV-urile mafioților „aleși” de prin toate partidele. Ăia de lasă „camioanele” parcate pe treceri de pietoni, sub semne de interdictie de parcare, parcări de handicapați … vezi aricolele despre BIZONII ARADULUI aici pe SAR.
   ”””””””
   Când golanii de prin PNL și PSD, inclusiv restul de mafioți corupți de le sunt „parteneri” prin Proiecte pe bani publici, vor avea toate acele mașini de lux ce le lasă ostentativ pe unde apucă, ca noi „ăia” de rând să înțelegem cât de potenți sunt ei, vor rămâne fără prelungitoarele de penis, … de abia atunci să fie și oamenii de rând „taxați”.
   Trebuie statuat un exemplu. Nu?!
   Se aude primarule?

   +17 voturi
   +1
   -1
   • Tot pt. looser-ul de serviciu…binevoieşte să explici cum vine asta cu ….vor ….vor …” vor avea toate acele mașini de lux ce le lasă ostentativ pe unde apucă, ca noi „ăia” de rând să înțelegem cât de potenți sunt ei, vor rămâne fără prelungitoarele de penis, … de abia atunci să fie și oamenii de rând „taxați” . Binevoitorule care eşti tu binevoitor!!!

    --4 voturi
    +1
    -1
   • @Peterpan:

    Daca iei Aradu’ la pas ai sa vezi ca nu doar “camioanele-s” parcate aiurea…asa cum zice Ascendis mai sus…in Arad poti face efectiv ce vrei indiferent cine esti , “inarmat” cu conceptii oligofrene de genu’ “proprietate privata” orice posesor de automobil “parcheaza” unde il taie capu’ . Ca nah n-are dom-le loc de parcare…da’ cand trece granita… hopa…dispar frustrarile legate de salaru’ din Viena, de lipsa locului de parcare si fiecare romanas respecta legea pt ca, daca nu, vine amenda in pliculet acasa si e naspa. Acolo nu-ti merge cu “proprietate privata” si cu contestarea oricarei decizii luate de Politie. Cum ai trecut la unguri cum devii automat responsabil…

    …in fine, oare caruta cu fan,tractoru’ , combina nu-s tot “proprietate privata” ? N-ar fi ok sa imi parchez de exemplu caruta cu balegar in fata blocului pana urc sus la Marioara sa-i dau niste flori? Cum isi poate permite un stat sa-mi ridice “prorpietatea”? Il dau in judecata…

    …ce natie am ajuns.

    +4 voturi
    +1
    -1
    • Te rog remarcă diferența dintre, la ce m-am referit eu, adică „dar să inceapă în primul rând cu toate SUV-urile mafioților „aleși” …” și ce spui tu aici „Daca iei Aradu’ la pas ai sa vezi ca nu doar “camioanele-s” parcate aiurea …” 🙂
     ””””””””””””””
     Sigur că circulând mai ales pe jos, fiindcă stau în zona centrală, le văd pe „toate” de toate mărcile și capacitățile cilindrice. Dar ca principiu mi se pare Fair să înceapă cu ale „scârbelor”, ce și în zi de duminică, când har domnului sunt suficiente locuri de parcare libere, … ei tot pe treceri de pietoni parchează. De ce? Puterea obișnuinței … și că POT!

     0 voturi
     +1
     -1
   • …cetateanule nu mai bine ai merge la Cluj sau in Sibiu sa faci diferenta? Stii cat e in Cluj taxa de recuperare a masinii…nu vreau sa aberez nu-mi amintesc exact da’ undeva pe la 500 de lei + 50/zi depozitarea. E drept la inceput Clujenii urlau ca noi, da’ acum, daca ajungi la ei si nu vezi diferenta intre ei si orice oras romanesc esti de pe alta lume!

    Lasa-ne dara cu miticii…Romania functioneaza asa cum functioneaza datorita lor si celor care ii luati drept exemple!

    +1 voturi
    +1
    -1
     • @Messerschmidt: Cluju’ are primar mai hulit ca gogu…cel putin Grupu’ Intact il catalogheaza persona non grata…iar de fostu’ primar al Sibiului nu mai vb…

      Apoi nu primaru’ iti asfalteaza…daca presa ar face presiuni asupra cui ar trebui…

      Io-te de exemplu nu vad articole legate sanctionarea administratorului de drum…Politia Rutiera de ce doarme daca gogu da cu dungi de vopsea pe asfaltul plin de gropi? Presa de ce nu ii ia de guler pe cei ce nu-si fac treaba? Asta e rolul presei…sa relateze…iar daca un ziar sau altu’ turuie zilnic ca Falca e responsabil cu gropile persoana intr-adevar responsabila poate ramane pe post si “sub alt primar”.

      Sigur poate ca falca sta cu pusca la capu’ omului sau il controleaza ca pe o marioneta da’ nu ti se pare bizar ca in fiecare oras primaru’ e de vina pt toate cele?

      +1 voturi
      +1
      -1
   • Stau bine, Domle, mult mai bine decât vă convine.
    Despre alte bloguri n-am auzit, nu știu la ce vă referiți concret, sper sa fie doar un “momentary lapse of reason”, deși, având în vedere antecedentele, mă cam îndoiesc.
    Împroșcați venin peste tot, pe urmă vă mirați ca sunteți izolat de ceilalți.
    E doar reflex din parte celor care folosesc veninul doar în medicamente.

    +3 voturi
    +1
    -1
      • Imi place cand te corijezi, adrian 😉 (macar cand esti batut la fundul gol, ca un copil trist). Poate-poate, totusi, exista o speranta pt. tine! Te tratez ca pe un caz umanitar :(, dar, totusi…recunosc ca ma simt mai implinit atunci cand vad rezultate…asa ca sterge-ti nasul si nu mai incerca “zvacniri” din astea nervoase in fata superiorilor, ca nu da bine…asta e nivel de gradinita (“Hahaha te-ai simtit! Cine zice ala este!”) . Eu, ca un vultur, pe tine, gaina, incerc sa te tot ridic la atmosfera mai rarefiata, dar demonstrezi ca “nu te duce”…ia palaria in mana, invarte-o nervos, ochii in pamant si fii respectuos; fa ce se cade…

       Nu stiu ce “autoritate” astepti…iti spuneam ca eu (adica ala destept si frumos dintre noi doi) astept o autoritate in gramatica “la capatul oricarui link” provenit de la tine, care sa sustina ceea ce tu, diletantul cu pretentii de staroste in ale gramaticii, sustineai. Adica, sa vad si eu un pui de Pruteanu care confunda (si el) un verb cu un pronume.

       Dar, cum zic taranii: “Greu la deal cu boii mici!” 🙂 Incearca sa tii pasul, sau pune capul in pamant si…valea! 🙂 Fiindca iarasi incepi sa nu ma mai stimulezi intelectual suficient, cazand in clisee…si ma plictisesc…si nu te mai bag in seama…si…ce o sa mai faci tu? 🙁

       Searbada viata.

       0 voturi
       +1
       -1
      • Se pare ca inteligenţa aia asumată de către tine şi doar de către tine e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire! Să nu vezi ironia din postarea mea…” am gresit…” Am scris ca era cu adresă looser-ul de peste tot …îmi era mai uşor sa scriu ca alt agramat? Captain Hook esti un prost!…Eu am aşteptat, cu o greşeala voită, sa te vezi “ looser “ şi să comentezi ceva!
       Eu zic să vezi de inteligenţa aia clamată… Aşa, la prima strigare, pari de 60 IQ! Nu e vina ta!
       De loc sau deloc?

       0 voturi
       +1
       -1
      • “Eu am aşteptat, cu o greşeala voită…”

       …si marmota invelea ciocolata in staniol :).

       “Captain Hook esti un prost!”

       Asta depinde cine o spune. Profesorii de la Politehnica din Timisoara, sectia “Calculatoare”, m-au gasit mai mult decat adecvat :). Anonimul “adrian” m-a deconspirat! Fir-ar…

       Hai ca deja o dai in lambada…Mr. “Low Hanging Fruit”…in lipsa de argumente (la capatul unui link sau nu), omul inferior, depasit, se rezuma la din astea…esti tipicar…

       Si, uite-asa, din nou m-ai plictisit: cu toate limitarile tale inerente…totusi…ma asteptam la mai mult… 🙁 Dupa cum ziceam: optimismul meu incurabil imi face rau :(.

       Cu asta, lectia s-a incheiat…chiar daca nu cred ca ai puterea sa extragi “seva” din ea :(.

       0 voturi
       +1
       -1
      • E clar pt oricine că tinzi spre zero ca inteligenţă…era o aluzie…caută in dex definiţia…Există pe site unul care m-a gratificat drept prost…De aia am şi scris “ că îmi era uşor să scriu : Captain hook esti un prost! “ …acum sa explic pt. tine toate aluziile deja devine redundant! Eu demonstrez că eşti cum zicea nefericitul! Şi faza cu profesorii de la facultate e de adolescenţă acneică! Nu pari sa fi depăsit nivelul!
       Vrei sa ne batem in diplome?

       0 voturi
       +1
       -1
  2. Foarte bine fac! Totusi, amenzile imi par cam mici.
   Civilizatie de buna voie nu se poate. Eu unul am fost blocat de nenumarate ori si la un moment dat, am asteptat 2 ore sa vina futalaul vecinei sa isi mute masina din fata portii, ca sa pot si eu iesi, sa merg la munca.

   Asteptat e mult spus, caci in cele din urma am luat taxi care m-a costat 30 si ceva de lei din buzunarul meu. Totusi, eu unt de parere că pentru aroganta de a cobora din masina direct in birtul de pe centru, sau comoditatea de a bloca o curte intreaga pentru ca tie ti-a fost lene sa mergi 100m pe jos, sumele astea sunt un fleac.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.