sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Recons nu preia încă serviciul de întreținere a fântânilor. Tarifele au părut prea mari

  de Raluca Medeleanu | 13 iunie 2023, 2:51 PM | Administraţie

  0

  Serviciile de specialitate ale Primăriei au întocmit un document prin care se intenționează însărcinarea societății Recons cu responsabilitatea reparării și întreținerii fântânilor și cișmelelor din municipiu. Tarifele stabilite pentru acest lucru însă au stârnit neîncredere, astfel că primarul a considerat oportună retragerea pentru moment a proiectului pentru reanaliză.

  Prin proiectul de hotărâre nr 1/13.06.2023 se prevede înființarea unui nou serviciu – Serviciul de întreținere și reparații fântâni arteziene, bazine ornamentale, cișmele și țâșnitori de apă din domeniul public al Municipiului Arad”și oferirea lui prin atribuire directă către Recons SA. Pentru ca Recons SA să se ocupe de acest nou domeniu, pe lângă cele pe care le administrează la ora actuală în municipiu (stadionul, parcările, ștrandul), în proiectul de hotărâre a fost inclusă și o listă de prețuri pentru diferitele activități.

  Prețuri prea mari? Direcția Edilitară susține că o comisie a analizat prețurile de pe piață

  Tarifele stipulate în tabel au stârnit neîncredere în rândul unor consilieri, atunci când s-a discutat subiectul în ședința de comisii. Consilierul Florin Stana a fost cel care a luat cuvântul pentru a atrage atenția că unele dintre sume sunt prea mari față de ce există pe piață. Consilierul a oferit ca exemplu cât figurează în document manopera pentru placarea cu pardoseală (420 lei per metru pătrat), fiind de părere că a plăti circa 800 euro pentru montarea a 10 metri pătrați de pardoseală este foarte mult.

  Pe de altă parte, cei de la Direcția Edilitară din Primărie au susținut că prețurile au fost stabilite de o comisie întocmită special pentru studierea prețurilor de pe piață.

  Imediat după ședința de comisii, a început ședința de Consiliu Local Municipal al cărui prim punct pe ordinea de zi ar fi fost acesta în cauză, dar – ca precauție – primarul a cerut retragerea lui și a dispus Direcției Edilitare o reanaliză a tarifelor specificate, urmând ca într-o ședință viitoare să se revină asupra votului.

  Exemple de tarife din proiectul de hotărâre retras

  Alte tarife care se referă la manoperă stabilite în acest proiect de hotărâre momentan retras: cu 27 lei per oră ar fi plătit un muncitor necalificat, 40 lei per oră ar costa punere în funcțiune a instalației fântânii arteziene plutitoare (muzicale) din parcul de la Pădurice, 54 lei per metru cub ar costa golirea bazinelor fântânilor arteziene cu motopompa, 12 lei per metru pătrat ar costa curățarea și spălarea fântânilor arteziene și bazinelor ornamentale, iar 27 lei per oră curățarea zilnică a apei de impurități și vegetație acvatică, 500 lei per oră ar costa utilizare macara pe pneuri 50 -59,9 tf (tone forță, utilaj), 200 lei per metru pătrat ar costa refacere/placare suprafețe exterioare bazine,
  gresie/travertin, inclusiv plinte, 280 lei per metru cub ar costa spargere elementelor din beton ș.a.m.d.

   

   

  Citește și:

  Operațiune inedită pentru salvarea a doi boboci de rață din fântâna arteziană de pe Lacul Pădurice • Special Arad

  Fântâna arteziană muzicală din Parcul „Pădurice”, repusă în funcțiune sâmbătă seara. Din păcate, a rămas tot „șchioapă” • Special Arad

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.