vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Reacţie în lanţ după cazul Turcescu: ofițerul acoperit ar putea fi „descoperit” în Parlament

  de Special Arad | 23 septembrie 2014, 7:19 PM | Naţional

  0

  Fostul ministru al Apărării, senatorul Corneliu Dobriţoiu, îl cheamă la audieri în Parlament pe ministrul Apărării Mircea Duşa, pentru a da explicaţii în cazul Robert Turcescu-ofiţer acoperit al Armatei. Liberalul susţine că jurnalistul a adus o gravă atingere reputaţiei Armatei şi că ministerul ar trebui să spună dacă acesta se află într-adevăr în evidenţele sale, scrie Gandul.info.

  ”Dacă Turcescu a fost acoperit, categoric că nu vom primi nicio informaţie. Dacă Turcescu nici nu a existat în evidenţele Direcţiei Generale de Informaţii Militare sau Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, categoric asta se poate spune: «Nu a existat Turcescu în evidenţele noastre, punct»”, a declarat Dobriţoiu, conform Mediafax.

  Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu declara, luni, că Robert Turcescu face ”o mascaradă”, el precizând că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, şi nu activ, iar cadrele în rezervă nu primesc soldă decât pentru perioadele de concentare pentru pregătire militară.

  „După cum am declarat ieri, domnul Turcescu, în delirul său mediatic a adus atingere gravă reputaţiei armatei şi în acest sens o să abordăm subiectul în reuniunea comisiei de apărare şi o să propun audierea ministrului şi a responsabililor din minister care s-au ocupat cu plata, încât să încercăm să ne lămurim asupra subiectului. Asta va fi o propunere pe care o voi supune votului, dacă colegii mei vor agrea audierilor, se va discuta. Azi sau mâine discutăm, azi avem reuniunea comună a comisiilor din Cameră şi Senat pentru rectificarea bugetară”, a declarat Corneliu Dobriţoiu, conform Digi24.

  Turcescu nu avea dreptul să fie locotenent-colonel în rezervă al armatei pentru că nu făcuse armata, a mai spus Corneliu Dobriţoiu.

  „Să vedem cine îşi asumă cineva acei fluturaşi de plată. Suma respectivă este ridicolă, nu reprezintă nici măcar solda de grad a unui locotenent – colonel. Un ofiţer în rezervă e retribuit de Ministerul Apărării doar pe timpul concentrării pentru pregătire. Vrem întâi să vedem dacă anterior prezenţei mele în fruntea ministerului a emis cineva nişte ordine de concentrare pentru anumiţi rezervişti – asta era Turcescu – dacă ar fi participat la forme de pregătire ar fi fost îndrituit. Plus, concentrările se fac pe perioade scurte, nu luni la rând. Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze. Noi nu ne putem transforma în instanţă juridică să analizăm deliraţiile domnului Turcescu”, a mai declarat Corneliu Dobriţoiu.

  Dobriţoiu a mai spus că va supune la vot propunerea ca Duşa să participe la aceste audieri în Parlament.

  Banciu: „Tremura tot, a fost şantajat”

  În seara dezvăluirii, colegul său Radu Banciu a povestit ce s-a întâmplat imediat după ce Turcescu a părăsit studioul: „Tremura tot, e calra că a fost şantajat în ultimul hal”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.