vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Răzvan Cadar: „Drumul expres Arad-Oradea are o importanță strategică pentru întreaga regiune transfrontalieră”

  de - | 28 iulie 2022, 6:13 PM | Comunicate contra cost

  0

  Comunicat. Consilierii județeni au votat modificarea protocolului încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind realizarea drumului expres Arad-Oradea. În urma modificării protocolului, au apărut două elemente noi: se va construi un drum de legătură cu Ungaria, în zona Salonta, dar se va realiza și conexiunea municipiului Oradea cu Autostrada A3 (la Biharia).
  „Prin acest act adițional, am inclus proiectarea și execuția unui drum de legătură între drumul expres Arad-Oradea și Autostrada M44 din Ungaria. Astfel, acest drum va mai avea o legătură cu rețeaua de autostrăzi europeană, în preajma municipiului Salonta, după cele două «deschideri» la autostrăzile Arad-Nădlac și Autostrada Transilvania. După finalizarea drumului expres, regiunea Arad-Bihor va avea cea mai importantă și mai modernă rețea rutieră din România”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.
  Prin racordarea drumului expres Arad-Oradea la rețeaua Ten-T (Rețeaua trans-europeană de transport).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.