sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul Raul Panzaru, chitaristul trupei Ribozom, își lansează albumul solo denumit „Bipolar Emperor”

  de Special Arad | 11 iunie 2024, 4:25 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: Raul și-a compus, mixat și produs albumul singur)

  Are 15 ani, studiază chitara clasică la Colegiul de Arte din Arad, e chitaristul trupei metal Ribozom și acum lansează primul album solo: Raul Panzaru!

  Raul tocmai a terminat clasa a noua la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad (instrument principal: chitara clasică). A participat la numeroase concursuri de muzică, de unde s-a întors cu locul 1 și premii de excelență. Studiază chitara electrică de patru ani.

  A început la Palatul Copiilor cu profesorul Paul Edeleni, iar apoi pandemia l-a învățat să fie autodidact. După redeschidere, a continuat la Școala Populară de Arte cu profesorul Cornel Moldovan.

  Pe lângă studiile de chitară electrică cu profesorii, Raul continuă să se pregătească și ca autodidact, ceea ce i-a permis să compună, înregistreze și producă (la doar 15 ani!) de unul singur toate piesele albumului de debut.

  În afară de școală și cariera solo, Raul este chitaristul trupei Ribozom, care a avut un 2023-2024 foarte productiv.

  Despre BIPOLAR EMPEROR, Raul spune:

  Bipolar Emperor este o piesă cu schimbări de energie, putem spune un „rollercoaster”, de aici venind „BIPOLAR”. „EMPEROR” vine de la faptul că această piesă are un impact puternic și este foarte heavy. Aș putea spune că are inspirații Dream Theater, poate chiar Pantera”.

  ASCULTA ALBUMUL: Spotify == YouTube == Apple Music
  SOCIAL MEDIA: Facebook ==  Instagram

  „Albumul este 100% compus, mixat, și produs de mine”

  „Paradoxical Universe este un album în care am încercat să cuprind diverse genuri muzicale precum : Soul, Fusion, Punk Rock, Soft Rock, Heavy Metal, Progressive Metal, Metalcore. Numele „Paradoxical Universe” se referă la principiul ontologic, care ne spune că „orice poate exista, niciodată nu va fi înțeles cu adevărat” , ceea ce este în corelație perfectă cu majoritatea pieselor de pe acest album. Regăsim foarte multe schimbări, care nu au sens, și nu sunt înțelese cu adevărat. Albumul este 100% compus, mixat, și produs de mine, cu ajutorul cunoștințelor acumulate de-a lungul timpului.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.