duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Raportul de activitate al Tribunalului Arad şi al judecătoriilor arondate pe primele trei luni ale anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent

  de Special Arad | 6 mai 2021, 10:23 AM | Administraţie

  0

  La Tribunalul Arad, din analiza comparativă a evidenţelor statistice cu aceeaşi perioadă a anului 2020, în ansamblu, se observă o creştere a volumului de activitate în anul 2021, în aproape toate materiile.
  Volumul total de activitate al Tribunalului Arad a crescut cu 8,72%.
  În ceea ce priveşte Secţia I Civilă, se constată o creştere a volumului de activitate cu 9,13%.
  La Secţia a II – a Civilă, volumul total de activitate a scăzut cu 22,16%.
  Scăderea volumului de activitate la Secţia a II – a Civilă, cu 22,16%, este explicabilă prin faptul că, pe de o parte, a scăzut numărul cauzelor având obiect procedura insolvenţei, iar, pe de altă parte, a scăzut numărul cauzelor având obiect litigii cu profesionişti, înregistrate în apel.
  În ceea ce priveşte Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, volumul de activitate a crescut cu 44,32%.
  Creşterea volumului de activitate la Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale cu 44,32%, este explicabilă prin faptul că, în primele trei luni ale acestui an a crescut numărul cauzelor având obiect litigii de muncă – drepturi băneşti. În primele trei luni ale anului 2021 numărul de acţiuni în materie de litigii de muncă a crescut cu 129,03%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
  La Secţia penală, volumul de activitate a crescut cu 7,97%.
  În ceea ce priveşte judecătoriile aflate în circumscripţia Tribunalului Arad, din analiza comparativă a evidenţelor statistice cu aceeaşi perioadă a anului 2020, se observă următoarele:
  Volumul total de activitate al Judecătoriei Arad a crescut 6,61%.
  La Secţia civilă a Judecătoriei Arad volumul de activitate a crescut cu 8,45%, iar volumul de activitate al Secţiei penale a scăzut cu 0,47%
  În ceea ce priveşte Judecătoria Chişineu Criş, se constată o creştere a volumului de activitate cu 6,84%
  La judecătoria Ineu, volumul de activitate a scăzut cu 19,37%, la Judecătoria Lipova, volumul de activitate a scăzut cu 20,53%, iar la Judecătoria Gurahonţ, se constată o creştere a volumului de activitate 11,18%
  Raportul de activitate al Tribunalului Arad şi al judecătoriilor aflate în circumscripţia teritorială a acestuia pentru perioada 01.01.2021 – 31.03.2021 – comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, poate fi consultat pe portalul Tribunalului Arad, portal.just.ro accesând link-ul:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.