Raportul de activitate al Tribunalului Arad şi al judecătoriilor arondate pe primele trei luni ale anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent

  de Special Arad | 6 mai 2021, 10:23 AM | Administraţie

  0

  La Tribunalul Arad, din analiza comparativă a evidenţelor statistice cu aceeaşi perioadă a anului 2020, în ansamblu, se observă o creştere a volumului de activitate în anul 2021, în aproape toate materiile.
  Volumul total de activitate al Tribunalului Arad a crescut cu 8,72%.
  În ceea ce priveşte Secţia I Civilă, se constată o creştere a volumului de activitate cu 9,13%.
  La Secţia a II – a Civilă, volumul total de activitate a scăzut cu 22,16%.
  Scăderea volumului de activitate la Secţia a II – a Civilă, cu 22,16%, este explicabilă prin faptul că, pe de o parte, a scăzut numărul cauzelor având obiect procedura insolvenţei, iar, pe de altă parte, a scăzut numărul cauzelor având obiect litigii cu profesionişti, înregistrate în apel.
  În ceea ce priveşte Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale, volumul de activitate a crescut cu 44,32%.
  Creşterea volumului de activitate la Secţia a III – a de Contencios Administrativ şi Fiscal, Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale cu 44,32%, este explicabilă prin faptul că, în primele trei luni ale acestui an a crescut numărul cauzelor având obiect litigii de muncă – drepturi băneşti. În primele trei luni ale anului 2021 numărul de acţiuni în materie de litigii de muncă a crescut cu 129,03%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
  La Secţia penală, volumul de activitate a crescut cu 7,97%.
  În ceea ce priveşte judecătoriile aflate în circumscripţia Tribunalului Arad, din analiza comparativă a evidenţelor statistice cu aceeaşi perioadă a anului 2020, se observă următoarele:
  Volumul total de activitate al Judecătoriei Arad a crescut 6,61%.
  La Secţia civilă a Judecătoriei Arad volumul de activitate a crescut cu 8,45%, iar volumul de activitate al Secţiei penale a scăzut cu 0,47%
  În ceea ce priveşte Judecătoria Chişineu Criş, se constată o creştere a volumului de activitate cu 6,84%
  La judecătoria Ineu, volumul de activitate a scăzut cu 19,37%, la Judecătoria Lipova, volumul de activitate a scăzut cu 20,53%, iar la Judecătoria Gurahonţ, se constată o creştere a volumului de activitate 11,18%
  Raportul de activitate al Tribunalului Arad şi al judecătoriilor aflate în circumscripţia teritorială a acestuia pentru perioada 01.01.2021 – 31.03.2021 – comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, poate fi consultat pe portalul Tribunalului Arad, portal.just.ro accesând link-ul:

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.