joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Lecții pentru elevii arădeni. Polițiștii le-au explicat regulile pe care trebuie să le respecte pe drumurile publice

  de Special Arad | 14 octombrie 2021, 8:39 PM | Știri Arad

  0

  În după-masa zilei de 14 octombrie a.c., polițiștii Serviciului rutier împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară, au desfășurat o activitate educativ-preventivă în zona adiacentă Colegiului Economic din municipiul Arad .

  Activitatea a avut ca scop siguranța deplasării elevilor pe drumurile publice din zona unităților de învățământ și prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

  Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au desfășurat activități cu elevii la trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Economic din municipiul Arad.

  Elevii au transpus în practică în condiții reale de trafic cunoștințele privind circulația pe drumurile publice, totodată polițiștii făcându-le următoarele recomandări:

  – Traversează strada doar pe trecerea de pietoni iar acolo unde sunt instalate semafoare doar pe culoarea verde a acestora

  – Nu te juca pe partea carosabilă a drumurilor publice ori în imediata apropiere a acestora

  – Nu traversa strada în fugă!

  – Nu traversa strada uitându-te pe telefon sau cu căștile în urechi! Fii atent la drum.

  – În intersecțiile unde nu există semafor sau trecere pentru pietoni traversează numai pe la colțul străzii, după ce te asigurii că nu se apropie nicio mașină.

  – Așteaptă sosirea autobuzului sau tramvaiului pe trotuar sau în locurile special destinate.

  – După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu trece prin fața sau prin spatele lor ci așteaptă plecarea din spate a vehiculului.

  – Cu bicicleta, trotineta sau rolele, deplasează-te numai prin zonele special amenajate în acest sens sau prin parcuri.

  Activitățile s-au bucurat de aprecierea tuturor participanților și vor fi continuate de polițiști și în perioada următoare în școlile din întreg județul Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.