duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ramona Lile, rectorul UAV, prezentă la întâlnirea cu premierul României

  de Special Arad | 25 iulie 2022, 8:14 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a participat, luni, 25 Iulie, la Palatul Victoria  la întâlnirea cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. „A fost o întâlnire benefică pentru învâțământul superior din România la care au participat reprezentanții mai multor consorții universitare. S-a discutat despre reforma structurală a sistemului universitar”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  Temele puse în discuție au fost: consolidarea conectării universităților la mediul socio-economic, susținerea conectării universităților românești la mediul internațional, susținerea excelenței și performanței universităților românești, susținerea echității și a sprijinului acordat studenților, susținerea eticii și deontologiei universitare, consolidarea autonomiei universitare și eliminarea birocrației, în paralel cu creșterea responsabilității universităților, susținerea programului de digitalizare a universităților românești, aspecte legate de statutul cadrului didactic universitar, susținerea învățământului superior medical și reglementarea la nivel de lege a valorilor învățământului universitar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.