joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ramona Lile: „Un moment al bilanțului care marchează performanța universității arădene”

  de Special Arad | 21 martie 2024, 4:57 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Momente emoționante în Sala Ferdinand a Primăriei Arad, la momentul bilanțului rectorului UAV, Ramona Lile. Comunitatea academică, personalități din administrația locală și județeană, directori de instituții deconcentrate, directori de școli au salutat și aplaudat bilanțul unei instituții care a contribuit la dezvoltarea Aradului.

  „E un moment special pentru mine și pentru colegii mei de a vă prezenta vouă, celor prezenți azi, în această minunată sală, ce se poate realiza atunci când îți dorești și faci tot posibilul pentru a clădi pentru comunitatea din care faci parte. Am construit o universitate puternică, care a crescut de la un la altul, care atrage un număr tot mai mare de studenți.

  Vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru implicare, pentru profesionalismul lor, pentru că fără ei, cu siguranță nici una din aceste realizări nu ar fi putut fi prezentată astăzi”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  Au transmis mesajele lor către comunitatea academică: ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului;  primarul Aradului, Călin Bibarț; subprefectul județului, Doru Sinaci;  vicepreședintele CJA Ionel Bulbuc, deputatul arădean Sergiu Bîlcea;  prorectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, conf.univ.dr. Andrei Anghelina.

  Realizări și performanțe

  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a reușit, în ultimii 3 ani, să acceseze fonduri europene care au depășit de 4 ori bugetul universității. Peste 80 de milioane de euro au fost atrase de UAV din fonduri europene, naționale și locale. Cea mai mare pondere o au proiectele din fonduri externe nerambursabile care însumează peste 60 milioane euro, celelalte fonduri venind de la Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Compania Națională de Investiții și din finanțări locale prin Centrul Municipal de Cultură și Centrul Cultural Județean Arad.

  Dintre cele mai importante investiții amintim: noul cămin studențesc al UAV de la Facultatea de Design, noul sediu al Facultății de Științe Economice, noul Centru de Cercetare în Bio-Eco -Economie sustenabilă din Vladimirescu, fiecare din acestea aducând o plus valoare nu doar universității ci și orașului Arad.

  Performanță a fost dovedită și de poziționarea UAV în rankingurile naționale și internaționale. Universitatea ocupă un meritoriu loc în Metarankingul Universitar – 2023, elaborat cu sprijinul Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români, precum și în mai multe ierarhizări internaționale precum Ranking Web of Universities, Scimago Institutions Rankings, UniRank, Universities in Romania-Rankings & Reviews.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.