sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ramona Lile: „Aradul are nevoie de o revitalizare a industriei culturale”

  de Special Arad | 21 octombrie 2023, 7:00 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. O nouă colaborare  între  Facultatea de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și Centrul de Dezvoltare Arad (CDA) are ca obiectiv regândirea și revitalizarea industriei culturale și creative arădene.

  „Un parteneriat din care ne dorim ca cei mai câștigați să fie studenții. Vrem să le oferim șansa de a se promova, de a intra în contact cu principalii actori ce le pot influența cariera. Aici mă refer la autorități, la agenții economici, la asociații și organizații de profil.

  Mulțumim Centrului de Dezvoltare Arad pentru deschiderea și provocarea pe care ne-au lansat-o. Suntem convinși că Aradul are nevoie de o revitalizare a industriei culturale” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  Colaborarea are la bază rezultatele obținute în cadrul proiectului Erasmus „Regândirea activităților din industria culturală și creativă în condiții de criză”, derulat de CDA și care s-a încheiat cu un manual de bune practici ce va fi diseminat studenților de la Facultatea de Design a UAV.

  La evenimentul de încheiere al proiectului, studenții UAV au prezentat lucrări și i-au încântat pe cei prezenți cu o prezentare de modă. Au participat: Memete Anca, Cociuban Mădălina, Farîma Ana, Pavel Miruna, Ancuța Ciortea și Paul Micșa.

  „Cu toții știm că industria culturală și creativă (ICC) a fost puternic afectată de circumstanțele actuale. Este momentul să ne întâlnim pentru a discuta și a găsi soluții pentru a face față provocărilor cu care ne confruntăm și pentru a reinventa industria într-un mod durabil și inovator”, a menționat președintele CDA, Ioan Groșan.

  „Suntem deschiși pentru o colaborare de lungă durată care sperăm să-i ajute în mod concret pe studenții noștri. Tinerii designeri au nevoie de sprijin, de promovare, de suport din partea autorităților publice pentru a putea progresa, pentru a putea practica aici, în țară,  ceea ce au învățat în facultate”, a declarat decanul Facultății de Design, Claudiu Ionescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.