joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ramona Lile: „Acest proiect va crea oportunități de cercetare pentru universitatea noastră”

  de Special Arad | 9 septembrie 2022, 3:15 PM | Educaţie

  0

  Un proiect în valoare de aproape 18.000.000 de lei, Digitalizarea UAV-Universitatea 5.0, a fost câștigat de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad în cadrul competiției lansate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

  Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentată echipa de proiect precum și impactul determinat de îndeplinirea obiectivelor stipulate.

  Apelul a fost destinat universităților de stat și private cu scopul de a crește competitivitatea internațională și pentru a dezvolta programe academice comune în domenii cu relevanță socio-economică (smart specialisation) prin diferite tipuri de investiții în infrastructură digitală universitară și prin formarea de competențe digitale avansate.

  ADN 3112

  Acest proiect ne va permite să dezvoltă infrastructura digitală a universității noastre prin achiziționarea de echipamente, dispozitive digitale, softuri și aplicații ce vor fi folosite pentru derularea activitățiilor didactice și de cercetare. Vom moderniza 2 centre de cercetare în domeniul științelor exacte și în domeniul științelor educației și vom crea 10 laboratoare în domeniile inginerie, științe economice științe umaniste, exacte și educației fizică și sport. Ne vom dezvolta baza materială și de cercetare ceea ce va crea premisele unei noi etape în dezvoltarea instituțională” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  De asemenea, vor beneficia în mod direct studenții și profesori care vor putea dobândi noi competențe transversale.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.