joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Raed Arafat cere restricții în spațiile publice pentru utilizarea țigărilor electronice și a dispozitivelor de tip IQOS și Heets

  de Special Arad | 10 aprilie 2018, 12:00 PM | Naţional | Topic special

  0

  (foto: vozpopuli.com)

  Secretarul de stat Raed Arafat propune, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, restricții pentru promovarea și utilizarea în spațiile publice a țigărilor electronice și dispozitivelor pentru încălzit tutun, așa cum există și pentru țigările clasice. În prezent, legea antifumat prevede doar interdicția de a utiliza țigările electronice în mijloacele de transport în comun, scrie republica.ro

  Arafat citează un articol publicat de CNN, care vorbește despre o epidemie a utilizării țigărilor electronice în rândul liceenilor americani. Potrivit studiilor prezentate în articol, folosirea țigărilor electronice de către adolescenții din SUA a crescut cu 900% în perioada 2011-2015, iar 1,7 milioane de liceeni americani spun că au utilizat un astfel de dispozitiv în ultimele 30 de zile.

  „Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor și nu influențează adolescenții. Vorbim de țigările electronice care se află pe piață mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmează să vedem în viitor și impactul noilor dispozitive intrate pe piață recent”, a  scris Arafat.

  Medicul Dan Grigorescu: „Arafat își găsește de lucru pe subiecte care nu au legătură cu fișa postului”

  Medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Judetean Braşov, spune însă că Raed Arafat „îşi găseşte de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu fişa postului”.

  „Primul semn al faptului că un funcționar public nu își mai găsește (și, evident, nici nu-și mai merită) locul în funcția pentru care e plătit, e acela că își găsește de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu «fișa postului».  Altfel spus, se «află în treabă» aiurea. Într-o astfel de paradigmă s-a plasat (și nu pentru prima dată în ultimul timp) Raed Arafat, abordând «marea problemă» a folosirii țigărilor electronice. Hai să vedem dacă am (sau nu) dreptate!

  Raed Arafat e sub-Secretar de Stat în Ministerul de Interne. Conduce DSU (Departamentul de Situații de Urgență). Păi e acest nou tip de fumat o «situație de urgență»? Nu e! E o problemă de «interne»? Nu e! Ajung acești fumători în situația de a avea nevoie să fie descarcerați, resuscitați, transportați cu SMURD-ul (auto sau aero) la Unitățile de Primiri Urgențe din marile spitale? Nu au! Au deci ceva în comun cu DSU? Nu au!”a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

  Sursa: republica.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.