vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Radio Paradise – un radio american ce a ajuns pe terasele barurilor arădene – Interviu peste ocean

  de Mihai Todoca | 18 mai 2024, 10:44 AM | Internaţional | Interviuri | Topic special

  0

  Cred că fiecare dintre noi are un radio preferat. Al meu este unul din Statele Unite ale Americii, statul California mai exact. Am auzit de Radio Paradise în urmă cu mulți ani când mă aflam pe terasa unui bar, iar de atunci, deși am mai căutat și alte posturi, doar la Radio Paradise apelez când am nevoie de o coloană sonoră.

  Radio Paradise este un radio care nu are un strop de reclamă și care reușește să-și administreze cheltuielile strict din donațiile ascultătorilor

  Și o face de aproape un sfert de secol, din 2000.

  Stilul abordat este rock , pop, electronică, mondială, hituri clasice, country, fiind disponibile mai multe opțiuni de stream: mellow mix (subliniind melodiile cu un ton mai relaxant), rock mix (punând accent pe rock modern și clasic), global mix (punând accent pe muzică mondială și electronică), main mix (o combinație a celor trei).

  Radio 2050, lansat destul de recent, este un flux de muzică și conversație – explorarea ideilor, a noi perspective și a eforturilor concrete pentru un viitor mai bun în anul 2050 și ulterior.

  radio

  Pentru că eram curios cum reușește un radio care nu difuzează reclame să supraviețuiască într-o eră în care acestea sunt omniprezente, i-am contactat via email pe cei de la Radio Paradise. După o perioadă destul de lungă de așteptare mi-au răspuns.

  Așa că, fără alte prezentări… Radio Paradise, ce este, cine este, cum este, de unde este și poate cel mai important, de ce este:

  – Ce i-a determinat pe Bill și Rebecca să creeze acest radio?

  – William a fost DJ pe posturi comerciale de zeci de ani. A fost dezamăgit de starea radioului și a vrut să creeze un post de radio unde să poată reda toată muzica pe care a ajuns să o iubească de-a lungul anilor, să fie fără reclame și disponibilă pentru toți. Și iată, s-a născut Radio Paradise.

  – Cum le-a venit ideea de a spune „Mulțumesc pentru că ne ascultați” în atâtea limbi?

  – Pur și simplu s-a întâmplat organic. El a vrut ca RP să demonstreze cât de internațional este cu adevărat. Acest lucru a fost foarte popular. Intenționăm să prezentăm o postare pe blog care să invite oamenii să se înregistreze spunând „Mulțumim pentru că ne ascultați”. Avem aproximativ 30 de limbi acum în circulație.

  – Aveți locuri de muncă part-time? Sau acesta e part-time?

  – Radio Paradise are 6 angajați cu normă întreagă și doi cu normă parțială. Angajăm și mai mulți contractori. De exemplu, am angajat un dezvoltator de aplicații iOS tot anul trecut.

  – Cum ați ajuns în echipa  RP (deși cred că am văzut o postare în legătură cu această chestiune, ați putea să ne oferiți o mică poveste?)

  – Rebecca (fost partener în afacere) a decis să se pensioneze, dar William nu era pregătit. În loc să se pensioneze, a decis să-și extindă personalul și să crească compania.

  – Playlisturile cresc. Cât de greu este să păstrezi această reclamă radio liberă?

  – Deloc greu. Ascultătorii noștri acoperă cheltuielile lunare suficient.

  – Care sunt așteptările tale în perioada următoare?

  – Sperăm să ne creștem în continuare ascultătorii, să îmbunătățim și să adăugăm noi artiști în fluxurile noastre, să creăm două canale noi și să adăugăm o nouă funcție, „Instrumente DJ”, care le va permite ascultătorilor noștri să-și creeze propriile stream-uri.

  – Ce este RP pentru tine? 

  – RP este întreaga mea lume. Este o oază de calitate într-o lume plină de mediocritate.

  – Mulțumim.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.