duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Putin a celebrat un an de la anexarea Crimeei: „A fost necesar pentru recâştigarea «rădăcinilor» naţiunii ruse”

  de Special Arad | 19 martie 2015, 11:28 AM | Internaţional

  0

  Mii de oameni au celebrat miercuri, la Moscova, un an de la anexarea regiunii Crimeea, preşedintele Vladimir Putin afirmând că integrarea fostului teritoriu ucrainean a permis recâştigarea „rădăcinilor istorice ale naţiunii” ruse, potrivit ABC News.

  În discursul rostit în faţa a mii de simpatizanţi cu ocazia împlinirii unui an de la anexarea Crimeei, Putin a declarat: „Ne-am dat seama că nu era vorba de teritoriu, căci noi avem destul”.

  „A fost vorba de rădăcinile istorice ale naţiunii, despre originile spiritualităţii şi statalităţii Rusiei”, a subliniat Putin.

  „Ruşii împreună cu ucrainenii sunt un singur popor. Sper că ucrainenii vor ajunge să condamne naţionalismul extrem, pentru ca cele două ţări să poată restabili relaţiile normale”, a spus liderul rus.

  Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014, după înlăturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.

  Sursa: Gandul.info

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.