sâmbãtã, 18 mai, 2024

Special Arad Logo

    Punct cu Rapidul, dar rămâne întrebarea cum ar fi fost dacă se valida golul? UTA – Rapid 2-2

    de Lucian Dănilă | 20 octombrie 2023, 11:52 PM | Sport | Topic special

    1

    Oradea a fost o gazdă bună pentru UTA la primul meci din seria pe care echipa arădeană le va disputa acolo. Bătrâna Doamnă a obținut un punct cu Rapidul, dar va rămâne mereu întrebarea cum ar fi fost dacă se valida golul din minutul 43, la mingea trimisă de Stolnik și respinsă – se pare că din spatele liniei porții – de Borza.

    UTA a început bine partida de pe arena „Iuliu Bodola”. În primele zece minute părea că UTA ar fi pe podium și Rapid echipa care se zbate în coada clasamentului. Diferența dintre cele două echipe s-a făcut în primele minute la calitate. În timp ce Stahl nu a avut sângele rece de a-l loba pe Moldovan și a preferat o centrare în careu respinsă de fundașii giuleșteni, echipa lui Bergodi a punctat la prima ieșire periculoasă din propria jumătate. Petrila a plecat de lângă pietrificatul Căpușă, a așezat cu latul în fața porții acolo unde Funsho a câștigat sprintul cu Stolnik și Benga și a pus latul pentru 0-1 în minutul 12.

    Imediat după gol, echipa lui Rednic a acuzat șocul și au început pasele greșite. Freitas, bun până atunci, recupera și o dădea la adversari, iar Carp parcă înota în centrul terenului. Beneficiind de faptul că vântul bătea înspre poarta lui Horațiu Moldovan, arădenii au început clasicele mingi lungi. La una dintre ele, Micovschi (min 17) l-a pus la încercare pe Moldovan cu un șut din voleu la vinclu, dar portarul echipei naționale respins. Rapidul a fost în control după gol și a și beneficiat de un corner în minutul 18 după un șut slab al lui Albu. În urma cornerului, Freitas a recuperat la 17 metri, a trimis mingea la Micovschi care a urcat în viteză în jumătatea adversă, a încercat să-l dribleze pe Ioniță, dar din acel clinci mingea a ajuns la același Freitas plecat și el în sprint, brazilianul l-a găsit singur pe Rareș Pop aproape de careu și tânărul arădean a marcat printre picioarele lui Moldovan pentru 1-1 în minutul 19.

    După golul egalizator, partida s-a echilibrat și au dispărut aproape total ocaziile de poartă. Rapid a fost mai prezentă în jumătatea adversă, a pasat mai mult, a controlat jocul, dar fără a crea pericol la poarta lui Iacob. Au venit, însă, ultimele cinci minute din prima parte în care am avut parte de trei evenimente care puteau schimba soarta distribuirii celor trei puncte. Una dintre cele mai discutate faze este cea din minutul 42, atunci când Stolnik a trimis cu latul spre poartă dintr-un careu aglomerat, mingea a fost respinsă cu piciorul de Moldovan și s-a dus spre plasa porții, de unde a respins-o Borza. Reluările arată că mingea ar fi depășit cu întreaga circumferință linia porții.

    Apoi, la un minut după, Stolnik a trimis cu capul spre poartă, Moldovan a atins mingea și a trimis-o peste poartă, dar nu s-a dictat corner. Rapidiștii au repus mingea în joc, aceasta a ajuns la Petrila care l-a depășit foarte ușor pe Carp, a trimis între fundașii centrali pentru același Funsho și extrema dreaptă a giuleștenilor a marcat pe sub Iacob pentru 1-2 în minutul 45.

    După pauză UTA avea o sarcină foarte dificilă să revină pe tabela de marcaj. În partea secundă, arădenii jucau cu vântul din față, iar Rapidul a controlat foarte bine mijlocul terenului în condițiile în care avea avantaj și aștepta ca echipa lui Rednic să se desfacă mai mult pentru a oferi spații lui Petrila și Funsho. Antrenorul Bătrânei Doamne l-a trimis în teren pe Cristian Mihai în locul prea lentului Carp, iar Ofosu i-a luat locul lui Stahl.

    Timp de 25 de minute nu s-a întâmplat mai nimic notabil. Rareș Pop s-a stins din punct de vedere fizic, Ofosu pierdea aproape orice duel, Luckassen nu primea nicio pasă, iar Micovschi a rămas izolat în banda dreaptă. La poarta lui Iacob, rapidiștii s-au apropiat de două ori prin Stan și Ioniță, dar fără prea mare pericol.

    Apoi, Rednic l-a scos pe inodorul Dumitrașcu pentru a-l trimite în teren pe Abeid, iar Rareș Pop i-a lăsat locul debutantului din Kenya, Eric Omondi. La doar trei minute după ce s-au făcut schimbările, Abeid a trimis o diagonală cu piciorul drept în careul lui Moldovan, Borza parcă a adormit fiind păcălit de traiectoria mingii, Ofosu a urmărit, a pasat cu latul în fața porții de unde Luckassen a înscris pentru 2-2 în minutul 75.

    Apoi Omondi putea face 3-2 dar a șutat în Moldovan din poziție de singur cu acesta, iar la reluare s-a observat că atacantul din Kenya a fost în offside.

    În ultimele zece minute, Rapid și-a creat trei bune situații de a marca, dar Iacob l-a blocat pe Papeau, apoi Oaidă a trimis din voleu mult alături de poartă. Finalul putea să-i aparțină lui Borza, adormitul de la golul de 2-2. Fostul fundaș al echipei lui Hagi a recuperat o minge din piciorul lui Cristian Mihai, a înaintat câțiva metri și a șutat cu stângul razant ca bara porții lui Iacob, după care centralul Horațiu Feșnic a fluierat finalul partidei.

    Un egal pentru care probabil mulți arădeni ar fi semnat la startul jocului, un punct cu echipa aflată încă pe locul 3 în clasament, dar rămânem cu întrebarea cum ar fi fost dacă UTA era echipa care conducea la pauză?

    UTA Arad – Rapid București 2-2 (1-2)

    Rareș Pop 19, Luckassen 75 / Funsho Bamgboye 12, 45

    UTA Arad: Fl. Iacob – Căpușă, Benga, Stolnik, Dumitrașcu (72 Abeid) – C. Carp (46 Cristian Mihai) – Stahl (46 Ofosu), Freitas, Micovschi – Rareș Pop (72 Omondi) – Luckassen (80 Rodrigues)

    Rezerve: Kucher, Abeid, Markov, Diogo Miguel Costa, Cristian Mihai, Iurasciuc, Marku, Ofosu, Eric Omondi

    Antrenor: Mircea Rednic

    Rapid: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Oaidă, Albu (87 Kait) – Bamgboye, Al. Ioniță II (80 Borja Valle), Petrila (87 Pănoiu) – Al. Stan (72 Papeau)
    Rezerve: Drăghia – Onea, Dr. Grigore, Kait, Papeau, El Sawy, Cîrjan, Pănoiu, Valle

    Antrenor: Cristiano Bergodi

    clasament 21

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    1 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.