marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Publicitatea la ţigări electronice, inclusiv de tip Vape și dispozitive cu tutun încălzit, interzisă

  de - | 19 iunie 2024, 6:42 PM | Naţional | Politikos

  0

  Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege care interzice publicitatea la ţigări electronice, inclusiv a celor de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri). Legea merge la promulgare. S-au înregistrat 269 voturi pentru, 2 contra şi 3 abţineri. Actul normativ modifică Legea nr. 148/2000 privind publicitatea şi a art. 29 din Legea audiovizualului nr. 504/2002.

  „Se interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) difuzată în cadrul programelor de radiodifuziune şi televiziune, pe biletele de călătorie pentru transportul public”, prevede proiectul consultat de Agerpres.

  În legea în vigoare este interzisă doar publicitatea explicită pentru produsele din tutun în aceste programe.

  Publicitatea, interzisă în apropierea școlilor De asemenea, proiectul interzice publicitatea pentru ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri), în incinta unităţilor de învăţământ şi a unităţilor de asistenţă medicală sau la o distanţă mai mică de 200 metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public. Publicitatea la aceste produse nu va fi permisă nici în publicaţii destinate în principal minorilor, în sălile de spectacole înainte, în timpul şi după spectacolele destinate minorilor.

  Legea merge la promulgare.

  Citește mai mult pe digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.