sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pubelele cu gunoi din Arad, de acum supravegheate video non-stop

  de Special Arad | 28 iulie 2021, 11:55 AM | Știri Arad

  3

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad a demarat un proiect vizând monitorizarea video a platformelor gospodărești și a zonelor aparținând domeniului public unde sunt amplasate containerele pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în scopul prevenirii/ depistării/ sancționării situațiilor de depozitare neconformă a deșeurilor municipale.

  Prin colaborarea dintre Direcția Edilitară și Direcția Generală Poliția Locală Arad, ca urmare a conectării camerelor video la sistemul integrat de monitorizare video gestionat de Serviciul Dispecerat Monitorizare, din cadrul D.G.P.L. Arad, s-a reușit surprinderea mai multor acțiuni de  depozitare neconformă a unor deșeuri municipale.

  Imaginile video surprinse într-un interval de 24 ore,  au fost puse la dispoziția polițiștilor locali din cadrul Biroului Protecția Mediului din cadrul D.G.P.L., care au reușit să identifice persoanele care au procedat la încălcarea prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deșeurilor, astfel că, au fost amendate contravențional două persoane juridice, una având sediul în localitatea Turnu, dar mai multe puncte de lucru în Municipiu Arad, iar alta cu sediul în Arad. De asemenea, a fost sancționată cu amendă contravențională și o persoană fizică având domiciliul într-un alt cartier față de zona de amplasare a containerelor pentru colectare deșeuri municipale, aflate sub monitorizare video.

  Au fost aplicate amenzi contravenționale în cuantum de 6000 lei pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 297/2015 – privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului.

  Monitorizarea în timp real 24/24 h, prin conectarea camerelor video atât la infrastructura tehnică a dispeceratului Direcției Generale Poliția Locală Arad, cât și la dispozitivele informatice ale polițiștilor locali aflați în teren, permite eficientizarea acțiunilor de monitorizare/ supraveghere a zonelor utilizate cu predilecție în scopul eludării prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deșeurilor, a cantităților generate în mod real, față de cele stipulate în clauzele contractelor de salubrizare încheiate cu operatorul delegat cu prestarea serviciului pe raza municipiului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doamne, mulțam că-s român și mi-am luat țara înapoi! Atâta-i dă bine că am rezolvat toate problemele și tot ce a mai rămas în urbea noastră este să-i prindem și să-i îngropăm sub pușcărie pe nenorociții ăia care aruncă hârtia la plastic. În altă ordine de idei, abia aștept noile toalete din centru, să mă cac și eu ca împărații. Vorba’ aia, dai un ban da’ stai în față. Sau stai jos, după caz.

   Cele bune

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.