duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Îi facem încă o bucurie șefului IPJ Arad cu imagini explicite de la o altă „vizită de lucru” prin curțile arădenilor

  de Valer Mărginean | 14 februarie 2024, 9:27 AM | Știri Arad | Topic special

  9

  „Vizita de lucru” s-a desfășurat dincolo de gardul din imagine

  O acțiune asemănătoare celei prezentate în articolul „Indivizi neidentificați filmați în timp ce verifică ușile caselor și mașinilor, în toiul nopții, în Aradul Nou”, adică o „vizită de lucru”, s-a derulat în dimineața zilei de luni, 12 februarie. Și nu în toiul nopții, în vreun cartier liniștit de la periferie, ci în plin centrul Aradului, între orele 16:30 și 16:45.

  Îl prezentăm foarte pe scurt – nici nu ar fi multe de spus – ilustrat cu mai multe fotografii trimise de locatarii imobilului „vizitat”, situat pe Bulevardul Revoluției, la nr. 40. Un alt reper: vizita a avut loc în curtea unei săli de jocuri de noroc de la adresa menționată.

  Fotografiile sunt capturi de pe imaginile camerelor de supraveghere ale locatarilor care au surprins doi indivizi în plină acțiune. Aparent, inofensivi, aflați, mai mult ca sigur într-o acțiune de recunoaștere, urmând ca lovitura să fie dată într-una din nopțile viitoare.

  „Vizită de lucru”, episodul 2

  După cum se poate vedea din imaginea de mai jos, unul dintre cei doi „vizitatori” a intrat în curte. Fără mască de protecție, fără griji, încrezător. Probabil nu a observat camera de supraveghere deși pare că se uită la cameră ca o adevărată vedetă de cinema.

  vizită 1

  A dat o tură „de recunoaștere” inclusiv în subsol, unde a intrat în două boxe deschise. Apoi, a întors spatele camerei și a plecat.

  vizită 7

  Sigur, vizita de lucru n-ar fi fost completă dacă nu ar fi fost făcută minuțios, ca la carte. Sau ca-n scenariu, ca să rămânem în domeniul „vedetei” care s-a aventurat, iată, până la linia camerei de supraveghere. Pardon, de filmat.

  vizită 2

  În tot aceast timp (cel mult 15 minute), alt bărbat ce pare a-i fi partener „de afaceri” mai curajosului cu atitudine de vedetă de cinema, a rămas „de șase”, după cum se vede în imaginea de mai jos.

  vizită paza 6

  Cum domnul Inspector șef Stoicănescu declara că este bucuros când primește sesizări însoțite de imagini din care pot fi identificate persoanele aflate „în vizite” pe la domiciliile oamenilor, nu putem decât să ne declarăm fericiți că i-am mai putut face o bucurie șefului polițiștilor care răspund de ordinea și siguranța publică din zona centrală a municipiului.

  La finalul acestui episod 2 din serialul „vizite la domiciliu”, se cuvine să mulțumim cititorilor noștri care ne-au trimis aceste imagini. Evident, cu speranța că al 3-lea episod se va numi: polițiștii i-au prins. Pe vizitatori, nu pe cititori.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un ,,material didactic ”- foarte bun -pentru hoți,îl reprezintă filmările făcute de către Google maps,filmări care arată curțile imobilelor. Privind aceste fimări,poți vedea tot ceea ce are omul în curte,dacă casa este locuită sau nu ,chiar și amplasarea camerelor de supraveghere și modelul acestora.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. @George: vorbiti prostii, la fel ca si in aricolul celalalt. Ce filmari face google maps? Sunt niste poze lipite pentru o imagine 360 a aceluiasi lucru pe care il poti vedea foarte bine de pe strada. Calitatea lasa de dorit. Daca cineva vrea sa vada ce camere ai sau sa te fileze, poate sa iti urmareasca imobilul forte bine de pe strada sau din masina cu aparate mult mai bune si performante decat ce gasesti pe google maps – mai ales ca unele zone nici nu mai sunt actualizate de 8 ani, sunt sigur ca astea sunt informatii foarte importante pentru hoti. Cele mai noi imagini din Arad au un an si 6 luni, ce faci cu ele?

   +10 voturi
   +1
   -1
   • Da, este o Comisie de ordine si siguranță publică (este a CLM, nu a primăriei, ca să fim preciși, dar fiind condusă de primar, tot un drac). Din Comisia asta fac parte 2 consilieri locali, seful Poliției locale, șeful Poliției municipiului…, mă rog, persoane importante, cu responsabilități. Între altele, aprobă anual Planul de ordine și siguranță puică a municipiului.
    Apoi, pe lângă CJA funcționează Autoritatea teritorială de ordine publică (ATOP), din care fac parte de asemenea persoane cu responsabilități (șeful Poliției locale, șeful IPJ etc. Cei din ATOP sunt și plătiți bine pentru prezență.
    Ambele „adunări” ne fac să ne simțim mult mai în siguranță, nu-i așa?
    Părerea mea: bani aruncați, timp pierdut.

    +22 voturi
    +1
    -1
   • Dacă nu s-a aprobat instant comentariul dvs, asta nu inseamna nu va fi aprobat. Cat timp se pastreaza un limbaj adecvat, nu este nici o problema sa fie publicat. Si ati mai avut o asemenea interventie, zilele trecute, iar comentariile v-au fost publicate. Nu intelegem plângerile dvs

    +12 voturi
    +1
    -1
  3. parerea mea este ca sunt bani furati cu acte in regula,nu bani aruncati…bani aruncati sunt cei pe pavelele de pe centru si cele din piata catedralei. ;nsa din pacate,nu se sesizeaza nimeni,doar pentru imense spagi de 10-15 euro sau biscuitit ori ciocolata;nu ca astea ar trebui trecute cu vederea,dar exista (sau ar trebui sa existe)o scara a gravitatii unor fapte.

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Nu inteleg de ce prezentati asa ceva sefilor de servicii si mai ales marelui chestor proiectat din timisoara ca sa pazeasca un judet pe care nu l cunoaste nici macar cate orase are.sa nu zic de comune.Nicu jurca ii curios de balastiere si firme de cafea plus ceva de iubit(daca ii procuroare ii si mai bine)haiduc ii canta in struna la mla si ala cu sala de nunti(ca de,tica a sarit din schema dupa ce i a fost mutata linia la marele ofiter haiduc)piata mica si fortuna duduie de tigari si dragoman jefuieste oamenii sub ochiu celor de la BIC.Haide uta hai aradu:))))

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.