duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Provincia Quebec din Canada va introduce o taxă de sănătate pentru nevaccinați. „Nu trebuie să plătească toţi pentru asta”

  de - | 12 ianuarie 2022, 8:11 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă – „contribuţie la sănătate” – care va afecta doar persoanele nevaccinate împotriva COVID.

  „Lucrăm la o contribuţie la sănătate” pentru „toţi adulţii care refuză să se vaccineze”, deoarece aceştia reprezintă „o povară financiară pentru toţi” locuitorii din Quebec, a declarat marţi prim-ministrul provinciei canadiene, François Legault, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

  Potrivit acestuia, procentul de 10% din populaţia provinciei Quebec care nu a primit nicio doză de vaccin până în prezent nu ar trebui să „dăuneze” celor 90% care s-au vaccinat.

  „Nu trebuie să plătească toţi pentru asta”, a subliniat Legault în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că guvernul provinciei francofone se gândeşte ca suma de plătit să fie una semnificativă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.