Protestul împotriva măsurilor de protecție din școli are un prim rezultat: un drept la replică primit și publicat de Special Arad

  de Raluca Medeleanu | 16 septembrie 2020, 10:53 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  imagine de la protestul părinților, de luni, 14 septembrie

  Primim spre publicare un drept la replică semnat de doamna care ne-a trimis pe adresa redacției, inițial, memoriul pe care ulterior l-au semnat mai mulți părinți, luni seara, în fața Palatului Administrativ. Doamna, a cărui nume nu l-am dezvăluit în articolul în care am prezentat memoriul, s-a arătat jignită față de modul de abordare, considerând ca lipsite de dovezi informațiile pe care le-am expus.

  Citiți AICI articolul despre protestul de la Arad.

  Acestea fiind spuse, cu precizarea că la final ne-am permis să adăugăm niște precizări absolut necesare, reproducem integral dreptul la replică al doamnei în cauză:

  „În urma articolului «Valul conspiratiei nu exista Covid, ajunge si la Arad» postat de d-na Raluca Medeleanu pe pagina specialarad.ro, în 14.09, ora 14:30, doresc să mi se acorde dreptul la replică.
  Am fost sunată de d-na Medeleanu luni, 14.09 la ora 12:52, pentru a-i da câteva detalii despre adunarea la care urma să particip în acea seară. I-am spus doar că vorbesc în calitate de participant și că nemulțumirea majoră a noastră este obligativitatea purării măștilor în școli și a altor câteva măsuri, menționate într-un memoriu întocmit de d-na av. Diana Șoșoacă. Memoriu pe care urma să îl semnăm în acea seară. Am convenit să i-l trimit și dânsei și asta a fost tot.
  Timp de o oră și jumătate d-na Medeleanu a urcat pe calul de detectiv internaut, găsind dovezi «de necontestat». Un articol de pe situl comisarul.ro în care se precizează că d-na Șoșoacă a afirmat ca virusul nu exista, este dovada că valul conspirației «nu exista Covid» a ajuns și la Arad. În baza acestui raționament, oricine spune ceva despre o terță persoană, fără dovezi în acel sens, are dreptate și spune adevărul! Pe baza unei minciuni, părinți care sunt realmente îngrijorați pentru sănătatea fizică și psihică a copiilor lor au fost incluși în acest val conspiraționist care a ajuns și la Arad! Mulțumim specialarad că ați trimis un reporter care să stea de vorbă totuși cu oamenii, să se convingă că toți credem că există Covid (interesantă exprimare, nu?), doar că nu ne închinăm lui.
  D-na Medeleanu a spus că dorim să contestăm toate regulile de protecție stabilite. Nu este adevarat, nu contestăm decalarea pauzelor, nici faptul că elevii nu au voie să utilizeze cuierele ca să nu li se atingă gecile între ele, nici că nu au voie sa pună mâna pe clanță, sau împărțirea claselor în două grupe. Și sigur mai sunt câteva reguli pe care le-am uitat.
  Autoarea ne-a mai acuzat și de faptul că pentru copiii noștri încălcăm legea! Păi se poate așa ceva, vă spunem de la obraz «rușinică»! Legea nr. 60/1991, la art 3 spune că nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările culturale… A fost o manifestare culturală pe tema educației, cu scopul de a strânge semnături la acest memoriu. Daca a fost ilegală de ce nu am fost amendați? Concomitent cu adunarea de la Arad s-au strâns părinți și în alte orașe din țară. Nimeni nu a fost amendat! Probabil că toți reprezentanții Poliției Locale sunt niște incompetenți și nu au știut că ne aflăm acolo ilegal.
  Articolul menționează la început «majoritatea vocilor îngrijorate ale părinților ținteau către teama ca regulile să nu fie respectate. Iată că există, totuși, și părinți care nu vor nicio restricție în școli». Desigur că d-na Medeleanu a discutat cu toți părinții din Arad și a ajuns la concluzia că majoritatea se tem că regulile nu vor fi respectate și câțiva nebuni nu vor nicio restricție. Ba da, d-nă vrem și noi restrictii! Ne dorim să fie restricționat fumatul și consumul/traficul de droguri în școli, bullying-ul și orice fel de abuz! Bineînțeles că nu ne dorim să fie restricționate apa și săpunul cum s-a întamplat în trecut.
  Au participat aproximativ 250 de oameni frumoși, culți (uitați că ați găsit și cultura, că tot m-ați întrebat la telefon unde e cultura?”) și civilizați, care nu s-au supărat ca ați afirmat despre dânșii că i-a luat valul «nu există Covid». Au fost prezente și cadre didactice și medicale, urmând ca sâmbătă 19.09, începând cu orele 16:00 să ne strângem din nou, în fața Primăriei Arad. Se organizează astfel de manifestări legale, concomitent în toată țara.
  Îmi cer scuze eventualilor cititori, pentru posibilele greșeli în exprimare sau scriere, pentru virgulele în plus sau minus, pentru glumele nereușite însă într-o casă cu 3 copii, se scrie noaptea, căci doar atunci este liniște, să-ți poți auzi gândurile. Sper că am reușit să fiu coerentă!
  Cu considerație,
  Roxana Singeorzan”.

  NOTA REDACȚIEI. Cum spuneam, ne simțim obligați să facem câteva precizări și astfel să aducem anumite clarificări. Ca o scurtă recapitulare, menționăm că situația ilustrată în articolul în cauză se prezenta în modul următor: un grup de părinți din Arad anunță că se adună în fața Primăriei pentru a semna un memoriu (petiție) întocmit de o avocată din București, prin care se opun măsurilor de protecție luate în școli de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, subiectul central al articolului fiind aparițiile pe care le-a avut avocata din București la protestele din vară, alături de protestatari „anticovidiști” și replicile acesteia acide la adresa măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. De aici și ideea de „val al conspirației” folosit în titlul articolului. Ca dovadă a afirmațiilor pe care autoarea memoriului/petiției le făcuse la București, am amintit două articole din presa națională, unul cu un video cu cuvântarea acesteia la un protest (publicația Gândul), iar celălalt cu capturi de imagine (publicația Comisarul), în care se arată comentariile critice de pe Facebook, pe care aceasta le-a făcut la diferite știri, astfel că nu putem fi acuzați de „lipsă de dovezi”.

  Așadar, ideea de bază a articolului era că un grup de părinți semnează un document întocmit de o persoană din anturaj „anticovidist”, „valul conspiraționist” fiind acest document care a ajuns de la București la Arad. Pe lângă asta, o altă critică adusă acțiunii de strângere de semnături de la Arad a fost că se prezenta ca fiind o „manifestare culturală” (aici intră spectacolele de teatru, expozițiile, concertele etc.) și nu un protest, fie el și pașnic. Ca dovadă, am solicitat informații la Primărie, unde ni s-a declarat că „protestul e fără autorizație”.

  În rest… nu vă îmbolnăviți!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un drept la replică fără nici un argument.
   Pt. trafic/consum de droguri în școli, ,,buling”, etc., ce va împiedicat să protestati până acum ?
   De ce nu protestati si împotriva spagilor și atentiilor cu care sunt învățați copiii de la grădiniță până la facultate ?
   As putea scrie o listă lunga de ,,de ce ?”.

   --1 voturi
   +1
   -1
  2. „ A fost o manifestare culturală pe tema educației, cu scopul de a strânge semnături la acest memoriu. Daca a fost ilegală de ce nu am fost amendați?”
   .
   Stimată mămică de trei copii, HAI SĂ FIM SERIOȘI! Ne iei de naivi și proști pe toți?! Chiar crezi că deșteptăciunea și istețeimea, așa că pandemie, a fugit de la toți și sa „adunat grămadă” la doar ăștia 250 de se plictiseau acasă? Dacă mi se pune să mă dezbrac în curul gol în fața primăriei (că așa sunt io, … naturist) în semn de protest că în Arad nu avem plaje dedicate pentru nudiști și tot IO cu de la mine gândire numesc protestul „Manifestare Culturală”, nu înseamnă că ceea ce fac este legal. Că Poliția Locală nu intervine, că deh, suntem în campanie electorală. (probabil ar trimite duba spitalului de bolunzi să mă ridice)
   .
   Doamnă Roxana Singeorzan (cu I și nu cu Î) toata replica dumneavoastră este ca și protestul o mare pierdere de timp. Cum am comentat și la articolul principal, sunteți lipsită de un hobby, vă plictisiți și vă beliți prea mult ochii pe siteurile de socializare. Sunt cauze mult mai bune pentru care ar trebui să ieșiți în Stradă. Cea pentru care ieșiți este artificială și mai ales în contextul românesc ceva identic cu „Referendumul familie tradiționale”… o Prostie. Șmechera de avocată din Bucale va găsit de fraieri la o activitate proprie de construcție de imagine. Mâine poimâine o să o vedem candidând la postul de Primar al Capitalei, EA Marea Luptătoare pentru drepturi cetățenești.

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.