marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Protecția Consumatorilor, în control la supermarketurile din Arad

  de Special Arad | 9 iunie 2023, 5:34 PM | Știri Arad

  2

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Comunicat. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a desfășurat, în cursul lunii mai 2023, un amplu control tematic privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în marile lanțuri de supermarketuri: Rewe România SRL- magazin Penny, Kaufland Romania SCS, Profi Rom Food SRL, Remarkt Magazine SRL, Selgros Cash & Carry SRL, Lidl Discount SRL.

  Comisarii CJPC Arad au aplicat, în urma controlului, 18 amenzi contravenționale în valoare totala de 88.000 lei și 9 avertismente, cărora li s-au adăugat și măsura complementară de oprire definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme în valoare de peste 5.000 lei.

  Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele:

  -lipsa procedurilor sigure la prestarea serviciilor,
  -utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate,
  -comercializarea unor legume și fructe depreciate calitativ
  -afișarea unei liste de alergeni ilizibilă
  -neasigurarea condițiilor tehnice stabilite de producător pe timpul desfacerii produselor.

  Toate supermarketurile de pe raza municipiului și județului Arad rămân, în continuare, sub atenta supraveghere a CJPC Arad.

   

  Citește și:

  Supermarket-ul Penny din Chișineu Criș, amendat de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli s-au descoperit • Special Arad

  Nereguli grave, găsite de Protecția Consumatorilor din Arad în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Citez 3 din 5 „abateri grave constatate:
   -lipsa procedurilor sigure la prestarea serviciilor;
   […]
   -afișarea unei liste de alergeni ilizibilă;
   -neasigurarea condițiilor tehnice stabilite de producător pe timpul desfacerii produselor.”
   .
   Păi, voi vă dați seama ce „praf în ochii cumpărătorilor” au fost aceste controale…?!
   Păi voi credeți că lipsa „listei procedurilor sigure” (de exemplu), îi doare pe români… ? 🤔
   .
   Sau faptul că românul este NON-STOP „TRAS-ÎN-PIEPT” cu Reclame MINCINOASE, sub diverse forme:
   – produsele promovate se găsesc în cantitate f. mică și dispar total de pe raft la scurt timp după începerea promoției;
   – pretul de promoție este „uitat” la raft si după terminarea promoției;
   – produsele la promoție sunt condiționate de existenta Aplicației sau Cardului de fidelitate, dar acest lucru este MENȚIONAT F. DISCRET, astfel, că de cele mai multe ori cumpăratorul nu-l observă;
   – și, cea mai des întalnită excrocherie (pt că, literalmente, asta este…!!!), produsele aflate la Promoție sunt puse în cantitate f. mică și IMEDIAT LÂNGĂ ELE (sau chiar ÎN LOCUL LOR, când acestea s-au epuizat f. rapid), sunt puse PRODUSE APROPE IDENTICE (ca si producător și alte caracteristici similare), având o f. mică diferență, INSESIZABILĂ chiar și pt. un ochi avizat!
   Aceste produse, desi NU SUNT LA PROMOȚIE , sunt puse imediat lângă sau , chiar în dreptul etichetei cu Promoția, multe din acestea având prețuri de-a dreptul exorbitante, pe care cumpărătorul îl constată abia la Casă sau, mai grav, DUPĂ CE A PLECAT cu cumpărăturile!😡
   .
   Culmea e că, desi această excrocherie am regăsit-o ÎN TOATE marketurile, (în orice moment si in oricare magazin, vă garantez că găsim cel puțin 2 – 3 produse în situația asta…😉), cei de la CJPC nu par să fi sesizat această PROBLEMĂ MULT MAI DUREROASĂ pt român (pt că-l „arde” direct la buzunar!), decât „procedurile lui Pește-Prăjit”….

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Plu ca fac promotii gen reducere de la 4.99 la 4.89 cu etichete mari , la vedere !Intr-adevar lotul de produse la promotiile adevarate sunt de nivelul a rima 3-4 bagsuri, iar daca ii intrebi pe vanzatori , iti spun ca s-au epuizat la prima ora dupa deschidere, cu toate ca promotia tine 4 zile sau o saptamana.Asta e valabil so la PENNY, si la Profi, si la LIDL, si la Kaufland.Apoi merg la prima ora revanzatorii de la ABC-uri si de la alimentarele de cartier si le cumpara cu bonuri de masa de la marketuri.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.