luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proprietarii terenului de la Tricoul Roșu au dezvăluit prețul! Porumbelul lui Falcă și surpriza lui… Boca (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 24 februarie 2017, 11:30 AM | Știri Arad | Topic special

  7

  Știri Arad. În septembrie anul trecut, odată cu deschiderea anului școlar, primarul Falcă a participat la deschiderea de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”. A făcut-o intenționat, tocmai pentru a scăpa porumbelul și a vedea reacțiile de după. Altfel, Falcă mergea doar la „Țichindeal”, „Ghiba Birta”, „Moise Nicoară” sau „Generală 5”. Așa îi era obiceiul.

  A făcut-o pentru a face un anunț la… cacealma. Tocmai pentru a vedea reacțiile. Mai mult, a folosit un nume care era, pe atunci, străin de toată situația.

  „Dorim să achiziționăm terenul fostei fabrici Tricoul Roșu pentru a-l transforma într-un parc. Este un proiect urbanistic foarte important pentru toată zona centrală. Proiectul a fost propus executivului de consilierul municipal Bogdan Boca. Suntem în faza de analiză tehnico-economică. Propunerea este de amenajare a unui parc al Unirii. Credem că ar putea să fie varianta de amplasament pentru Monumentul Marii Uniri care să-i satisfacă pe toți arădenii, desigur cu condiția ca Ministerul Culturii, ca finanțator al lucrării artistice, să fie de acord. Un alt aspect important propus pentru noul parc, este ca zona din vecinătatea Liceului de Artă «Sabin Drăgoi» să fie dedicată activităților didactice și artistice ale liceului, cu amenajări adecvate” (Gheorghe Falcă – 13 septembrie 2016).

  Știți care este culmea acestei declarații? Faptul că Bogdan Boca, consilierul local nominalizat de Falcă, nu știa nimic la aceea oră. Apoi a fost… băgat în pâine. Boca a luat legătura cu administratorii firmei care au în proprietate terenul de la Tricoul Roșu. Până acum au fost doar discuții. Atât. Nimic oficial și nicio ofertă. Boca doar a aflat pretențiile proprietarilor terenului.

  Din informațiile noastre deținute de la agențiile imobiliare care au avut legătură cu acest teren, Primăria nu a făcut niciodată nicio ofertă proprietarilor terenului de la Tricoul Roșu.

  16923556_603565026510007_823479911_n

  Deci, cât cer proprietarii pe terenul de la Tricoul Roșu?

  „Din ceea ce mi s-a spus, se cer 300 Eu/mp. Acolo sunt peste 20.000 de mp, deci suma este de minim 6 milioane de euro plus TVA. Se depășește astfel suma de 7 milioane de euro. În trecut au mai fost companii interesate de acest teren. Au fost și din Arad, dar majoritatea ofereau un preț mult sub cel cerut de proprietari, apoi a venit și un cunoscut lanț hotelier care dorea doar 8.000 de mp și proprietarii nu au fost de acord. Acum așteptăm răspunsul unei companii din București care intenționează să construiască o clinică și magazine. Săptămâna viitoare discutăm. Primăria nu a făcut niciodată nicio ofertă” (Alin Timiș, agent imobiliar Zalla Strategic Investments)

  Ultima dată când s-a întâmplat ceva pe acel teren a fost anul trecut în aprilie, atunci când acolo s-a desfășurat evenimentul moto „King of the Hill”. Este foarte probabil ca acel eveniment să se repete, tot acolo, și în acest an.

  16930546_10209756803890468_845203360_o

  Terenul fostei fabrici Tricoul Roșu aparține companiei Europolis. A fost achiziționat în plină criză financiară, în 2008, pentru o sumă de aproximativ 4,5 milioane de euro. S-a mai cheltuit apoi cu demolarea fostei fabrici, iar de aproape trei ani compania a angajat o firmă de pază la teren. Inițial acolo se dorea construirea hypermarket-ului REAL, soluție la care s-a renunțat pentru a fi construit la ieșirea din Arad spre Deva.

  Practic, parcul de la Tricoul Roșu despre care vorbește primarul Falcă, care în fond nu este o idee deloc rea, ar costa Aradul, chiar și în urma unor negocieri la sânge, peste 8 milioane de euro, achiziția terenului și amenajarea parcului. Vorbim de suma minimă, dar cum administrația locală lucrează mereu cu sumele cele mai mari – vezi Mețianu, Parcul de la Pădurice, etc – suma ar putea depăși ușor 10 milioane de euro.

  16933866_603565029843340_549684782_n 16935550_10209756803770465_1136271354_o

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Ce sumă considerați că merită investită de către Primărie în achiziționarea terenului de la Tricoul Roșu?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. MI se pare ca,dincolo de simpatii sau antipatii,acel teren ar trebui sa fie tratat ca o MARE OPORTUNITATE din punct de vedere al esteticii orasului.Nu de alta,dar sa mai apara si acolo niste monstruozitati patronate de tot felul de „giganti” imobiliari locali ar fi prea de tot.Numai ca,eu cred ca ,dupa ce se va achizitiona,terenul acela ar trebui sa justifice un CONCURS SERIOS de reproiectare urbanistica a INTREGII ZONA inclusiv lacul si Paduricea.Numai asa cred ca ar avea sens sa se faca investitia si numai asa ar avea de cistigat toata lumea!

   +15 voturi
   +1
   -1
  2. …au trait, traiesc si vor trai printre noi, atata timp cat le vom permite.Romanii #REZISTa, ca nu poti sa ajungi in asemenea hal decat daca esti #REZISTent; la magarii, hotii si batjocura.Ne-au furat atat de simplu si de putin ingenios ca trebuie sa fii de-a dreptul #REZISTent sa nu-ti dai seama.Dar, e bine si asa, #REZISTam, mai rau sa nu fie!Mai jos – niste chestii ‘’neimportante’’, pentru cei din #REZISTenta, care nu mai sunt sau sunt asa cum sunt, dar nu mai sunt ale celor din #REZISTenta ( asta nu se intelege ):

   Chestii ‘’neimportante’’:

   Intreprinderea de vagoane
   Intreprinderea de strunguri
   Combinatul de ingrasaminte chimice
   Combinatul de prelucrare a lemnului
   Intreprinderea de exploatare forestiera si transport
   Intreprinderea de articole metalice pentru mobila si binale
   Intreprinderea de exploatare a agregatelor minerale pentru constructii Ghioroc
   Intreprinderea textila “UTA”
   Intreprinderea de tricotaje “Tricoul rosu”
   Intreprinderea de confectii Arad
   Intreprinderea de incaltaminte si calapoade “Libertatea”
   Intreprinderea “Bunuri metalice”
   Intreprinderea de ceasuri “Victoria”
   Intreprinderea “Aradeanca’’
   Intreprinderea mecanica a agriculturii si industriei alimentare
   Intreprinderea pentru producerea nutreturilor combinate
   Intreprinderea pentru producerea si industrializarea legumelor si fructelor
   Intreprinderea viei si vinului
   Intreprinderea de industrializarea carnii
   Intreprinderea de industrializare a laptelui
   Intreprinderea pentru industrializarea sfeclei de zahar
   Intreprinderea de spirt si drojdie
   Intreprindetre de cultura si fermentarea tutunului
   Intreprinderea piscicola
   Intreprinderea de morarit si panificatie
   Intreprinderea de cinepa Iratosu…si lista poate continua.
   Toata clasa politica nu a facut in 27 de ani decat sa distruga si sa fure, de oricare parte ar fi ea, dar sa nu uitam ca ei, toti politicienii nostri, nu sunt decat oglinda electoratului, de orice orientare politica
   ar fi acest electorat!Inca ne mai taram prin cenusa imperiului!

   +22 voturi
   +1
   -1
  3. De unde 500 EUR / m2? Acel teren ar trebui evaluat corect si nu cred ca depaseste cu bunavointa 100 EUR/ m2. Asta in cazul in care nu exista cumva rezerve de gaze de sist (ca tot sunt la moda acuma). In Arad cu 500 EUR / m2 de abia se vinde m2 de suprafata utila construita! In rest povestile cu potentialul terenului sunt vise. Si Aradul are un potential economic mai mare si decat Clujul, dar in realitate este mai mic si decat Oradea.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.