sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul „Susține viața” al Crucii Roșii Arad se desfășoară în 14 licee

  de Special Arad | 21 noiembrie 2018, 3:13 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. Crucea  Rosie Romana filiala Arad, a accesat din fondurile Centrului Cultural al municipiului Arad finantare pe un proiect „Sustine viata”, cu derulare in perioada septembrie-noiembrie 2018.

  Proiectul se adreseaza la peste 450 elevi din liceele aradene si a a unui numar de 35 profesori. Coordonarea proiectului este asigurata de dr. Monica Puticiu medic sef UPU SMURD al spitalului judetean Arad, cu participarea medicilor specialisti de urgenta, studenti medicina, voluntaria ai Crucii Rosii. Scopul proiectului este de a constientiza importanta acordarii primului ajutor de baza apeland la metode practice si demonstrative pentru insusirea acestora.S-a realizat o instruiré teorética si practica pentru 35 cadre didactice, profesori de sport privind acordarea de prim ajutor in caz de accidente, gandindu- ne ca la orele de sport se pot intimpla accidente si este necesar pina la sosirea cadrelor medicale specializate acordarea corecta a primului ajutor la elevi.

  In 14 licee din Arad,  participam cu medici de la UPU spitalul judetean Arad, la discutii si demonstratii practice, acoperind un numar de peste 450 de elevi . In cadrul proiectul s-au editat pliante pe tema, pliante ce au fost distribuite in scoli.

  Putem arata ca interesul pentru aceste activitati a fost mare, am avut solicitari si din scoli gimnaziale din Arad, unde elevii  au inteles riscurile la care se expun in cazul in care se confrunta cu o situatie unde este nevoie de acordare prim ajutor. Din pacate noi Crucea Rosie la nivel national solicitam de mult introducerea in programa colara a orele de acordare prim ajutor, asa cum este in scolile din  UE, insa nu s-a putut realiza doar ca materie optionala , materia care nu este dorita de elevi, profesori, desi este foarte utila in salvare de vieti. Vom continua aceste activitaiti prin concursurile Sanitarii priceputi organízate anual.

  Multumim cadrelor medicale implicate in sustinerea orelor demonstrative, activitate realizata in voluntariat, conducerilor liceelor care ne-au asigurat participarea elevilor, locatia precum si voluntarilor organizatiei noastre care au asigurat buna desfasurare a proiectului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.