duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul blocului de pe Voinicilor, refuzat de consilieri în toamnă, va fi din nou supus la vot

  de Raluca Medeleanu | 15 decembrie 2021, 12:30 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al dezvoltatorului imobiliar 8imo House Residence a fost refuzat de consilierii locali în octombrie, majoritatea dintre aceștia nefiind convinși că o astfel de investiție este oportună în zonă. Acum, după anumite revizuiri, documentul a fost pus din nou pe ordinea de zi a ședinței planificate pe 17 decembrie.

  Planul de a construi un bloc de locuințe a primit o primă undă verde anul trecut, când dezvoltatorul a obținut certificatul de urbanism în februarie 2020, iar apoi avizul de oportunitate în mai 2020, două documente prin care – de regulă – se stabilesc toate condițiile pentru a primi acordul de construcție, după care se întocmește PUZ-ul care se supune la vot de consilierii locali.

  PUZ-ul a fost supus la vot în ședința din 21 octombrie, dar atunci mai mulți consilieri au protestat față de proiect, considerând că nu respectă regimul de înălțime din zonă (4 etaje, în loc de 2 etaje+mansardă), că este amplasat prea înghesuit într-o curte cu alte imobile, că nu are calea de acces conformă, că e prea aproape de intersecție și că nu are suficient spațiu verde alocat. De asemenea, s-a solicitat și dotarea cu un loc de joacă.

  Varianta revizuită a PUZ-ului care va fi supusă la vot în viitoarea ședință de Consiliu Local are incluse modificări de acest fel, dintre care „o perdea verde”(plantarea unor copaci), modificarea căii de acces și locul de joacă, însă regimul de înălțime a rămas același. Rămâne de văzut dacă de această dată va reuși să adune numărul necesar de voturi pentru a putea primi aprobare.

  Vom reveni cu mai multe informații, după ședința de vineri.

   

  Citește și: Refuză un bloc unui dezvoltator imobiliar. A fost respinsă construirea unui imobil pe strada Voinicilor – Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.