sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proiecții psihedelice de peste 5000 de metri pătrați pe fațada Casei Poporului

  de Special Arad | 30 septembrie 2014, 1:16 PM | Naţional | Stuff | Video

  1

  Acum două săptămâni, 100 000 de oameni s-au înghesuit la festivalul „Zilele Bucureștiului” ca să se bucure de aniversarea de 555 de ani a Capitalei. Spectacolul cel mai așteptat a fost iMapp Bucharest 555, pentru care cinci grupuri de artiști internaționali au lansat proiecții cu elemente arhitectonice timp de cinci minute și 55 de secunde pe fațada de peste 5000 de metri pătrați a Casei Poporului

  Fenomenul gigant iMapp Bucharest 555 a presupus 10 420 000 de proiectoare cu lumeni și un număr mare de tehnici multimedia demapping pentru comemorarea zilei de 16 septembrie.

  Artiștii care au creat iMapp Bucharest 555 au fost selectați prin intermediul unei competiții care a fost ținută pe site-ul evenimentului, iar ei sunt: Maxin10sity din Ungaria, The Macula din Cehia, Damien Fountain din Franța, Les Ateliers Nomad din România și SevenZero din Polonia.

  Cele cinci clipuri din care a fost format iMapp Bucharest 555 au curs pur și simplu unele din altele, cu muzică electronică pe fundal, pe alocuri cu inserții de bass. Din punct de vedere vizual, ilustrațiile 3D au trecut de la proiecții întunecate, angulare și geometrice, la elemente 3D de-a dreptul ireale. Din momentul în care pe fațada imensă a apărut tricolorul, publicul a inundat Piața Constituiței cu rafale de aplauze, ca dovadă că iMapp Bucharest 555 a fost o odă extraordinară adusă unui centru de interes important al Capitalei, care a transformat valori vechi de secole în unele noi, contemporane.

  Sursa: Vice România

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.