miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proiect de lege privind închiderea balcoanelor de la parterul blocurilor

  de Special Arad | 4 iulie 2020, 2:48 PM | Știri Arad | Utile

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: CraiovaForum)

  Un proiect de lege care privește asociațiile de proprietari a fost trimis președintelui României pentru promulgare. Locuitorii de la parterul blocurilor își pot închide balcoanele, în anumite situații, doar cu acordul asociației de proprietari și se pot extinde pe terenul comun cu acordul a două treimi dintre proprietari și al tuturor proprietarilor direct afectați, anunță ULAL Arad. Pentru lucrări de închidere a balcoanelor/logiilor proprietarii au nevoie de autorizație de construire.

  Astfel, cu acordul asociației de proprietari, pot fi efectuate lucrări de închidere a balcoanelor sau logiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate dacă modificările aduse construcției se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum și pentru siguranța și sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv.

  „Asociațiile de proprietari, care dețin titluri de proprietate asupra terenurilor din jurul condominiilor, pot încheia contracte de locațiune, închiriere, folosință sau concesiune asupra acestora precum și asupra terenului aferent condominiului cu proprietarii interesați, pentru extinderea spațiilor aflate la parter, cu acordul adunării generale exprimat prin hotărâre adoptată cu 2/3 din numărul total al proprietarilor și acordul exprimat în scris al tuturor proprietarilor direct afectați”, se arată în proiectul de lege.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.