sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Proiect. Copiii până la 7 ani ar putea fi scoși de la plata întreținerii

  de - | 3 iunie 2018, 12:23 PM | Naţional

  0

  Copiii până la 7 ani ar putea fi scoși de la plata întreținerii, iar pentru cei până la 14 ani se va plăti 50%, se propune într-un proiect de lege depus la Senat de mai mulți liberali. Inițiatorii precizează că introducerea copiilor până în 7 ani la plata cheltuielilor de întreținere nu se justifică, pentru că tot ceea ce înseamnă consumul acestora se reflectă în contoarele de apă. 

  Proiectul este al senatorului PNL de Cluj, Petre Marius Nicoară și este susținut de mai mulți colegi din partid.

  Parlamentarii PNL afirmă că atâta vreme cât animalele de companie, mai mici sau mai mari, nu sunt incluse în întreținere sau sunt incluse parțial, în funcție de decizia asociațiilor de proprietari, ”este deplasat să contorizăm cvasi-cheltuielile celor mici”.

  De asemenea, se poate face o reducere de 50% din plata aceluiași gen de cheltuieli pentru copiii până în 14 ani, în condițiile în care nici aceștia nu sunt consumatori ”care să provoace mari pierderi la bugetul imobilului, pierderi care oricum sunt suportare de părinți”.

  Proiectul de lege mai prevede că ”zidurile dintre apartamentele sau spațiile alăturate, care nu fac parte din structura de rezistență a clădirii și din proprietate comună, pot fi reamplasate prin acordul dintre proprietarii apartamentelor sau spațiilor respective, pe baza unei declarații pe proprie-răspundere, avizată de asociația de proprietari, și transmisă autorității locale.

  Mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.