Programul Prima Casă continuă și în 2019

  de - | 8 January 2019, 10:45 AM | Naţional | Utile

  0

  Plafonul de garanţii pentru acest an este de 2 miliarde de lei, aceeași valoare ca anul trecut.

  Ministrul Finanțelor a explicat că programul se dorește unul social însă, încă nu e clar dacă se va impune un plafon de vârstă sau de venit.

  Precizările vin după ce surse guvernamentale anunțau că se va menține pragul de vârstă de 35 de ani dar că s-ar putea impune și un plafon de venit de cel mult 3000 de lei.

  A fost util în economie, dar se dorește un program social clar, a spus ministrul Finanțelor despre „Prima Casă”.

  Eugen Teodorovici a declarat că se vor aloca bani în Buget pentru Prima Casă 2019 .

  „Nu ştiu exact acum suma, dar în ianuarie o să vedeţi exact cu cât anume vom bugeta”, a spus Eugen Teodorovici într-un interviu pentru Antena 3.

  Potrivit unui proiect de hotărâre de govern, prezentat pe site-ul Ministerului Finanțelor, plafonul de garanţii pentru prevăzut este de 2 miliarde de lei, similar cu cel de anul trecut.

  Întrebat dacă va fi un plafon de vârstă sau de venit, şeful de la Finanţe a precizat că săptămâna aceasta se va lua o decizie.

  Din 2009, când a fost lansat programul, și până în octombrie 2018, au fost acordate peste 264.000 garanţii şi promisiuni de garantare cu o valoare ce a trecut de de 23 de miliarde lei.

  Sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.