Teodorovici, despre noul Program Prima Casă: vor fi modificări referitoare la costul de finanţare în primul rând

  de Special Arad | 15 mai 2019, 8:25 AM | Naţional

  0

  Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat marți, la finalul ședinței de Guvern, că săptămâna viitoare ar putea fi publicată versiunea finală a proiectului privind modificarea programului “Prima Casă”. Reamintim că șeful PSD, Liviu Dragnea, a promis, zilele trecute, că vor fi luate măsuri pentru programul „Prima Casă”, astfel încât creditul să fie luat și rambursat în condiții mai avantajoase, fiind discuții despre rate fixe.

  Ministrul Finanțelor spune că “vor fi modificări referitoare la costul de finanţare în primul rând”. Acesta a precizat că în ceea ce privește înlocuirea ROBOR cu noul indice de referință în privința programului “Prima Casă”, Ministerul Justiției a spus că există temei legal.

  “Punctul de vedere al Ministerului Justiţiei pe actul normativ pentru aplicarea noului indice de referinţă şi în cazul programului ‘Prima casă’ este foarte clar: temei legal există, deci băncile aplică sau trebuie să aplice acest indice de referinţă”, a declarat Teodorovici. Acesta a mai spus că zilele viitoare va avea o întâlnire cu reprezentanţii băncilor şi ai BNR pentru a discuta despre costurile de refinanţare pentru persoanele care au deja credite.

  sursa: Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.