joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Programul educațional „Ajungem Mari” caută și la Arad voluntari pentru activități online cu copiii din centrele de plasament

    de Tomck@t | 9 octombrie 2020, 1:48 PM | Știri Arad

    0

    Programul educațional pentru copii și tineri instituționalizați și din medii defavorizate „Ajungem Mari” caută voluntari în toată țara pentru activități online, două ore pe săptămână, cu copiii din centrele de plasament. În județul Arad, se caută voluntari pentru 25 de copii și adolescenți din centrele de plasament și căsuțe de tip familial.

    „Este mare nevoie în întreaga țară, iar deocamdată, în incertitudinea asta generală și de teama activităților online, s-au înscris foarte puține persoane, iar mulți voluntari au fost foarte afectați și renunță. De exemplu, în județul Buzău, pentru peste 150 de copii, rămân doar 6 voluntari. Noi facem multe traininguri pentru adaptarea la online și le dăm voluntarilor o mulțime de resurse, numai să își facă curaj să se înscrie. Orice share, vorbă bună sau recomandare de înscriere în comunitatea voastră ne ajută”, ne-a spus Cristina Cautiș, voluntar „Ajungem Mari”.

    Înscrierile au loc până în data de 11 octombrie. Toate detaliile și formularul de înscriere sunt disponibile pe www.ajungemmari.ro/devino-voluntar.

    Ajungem MARI este singurul program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate.

    Asociația a fost fondată în 2013 de 3 tineri care își doreau să aducă schimbări în societate, iar programul educațional Ajungem MARI a pornit în 2014. Scopul programului este să îi sprijine pe copii și tineri să ajungă oameni MARI, responsabili, independenți și fericiți.

    Programul educațional Ajungem MARI a demarat în București pe 8 iunie 2014, cu fonduri 0 și s-a extins rapid, incluzând tot mai mulți copii.

    Extinderea națională a început la 1 an de la lansare, în 4 județe: Cluj, Iași, Timiș și Buzău.

    În următoarele 6 luni, s-a extins în alte 10: Brăila, Brașov, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Alba, Arad, Ilfov și Argeș.

    Alte 10 județe au fost incluse în 2016: Bacău, Bihor, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Mureș, Neamț și Vrancea.

    Astfel, în 2016 program era implementat în 24 de județe, cu sprijinul coordonatorilor locali voluntari.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.