Devino voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Arad! Ce înseamnă programul „Ajungem MARI” și ce ai de făcut

  de Special Arad | 10 September 2021, 11:35 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Alin Gavrilă)

  Programul educational Ajungem MARI a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele si casuțele de tip familial. Doritorii, care vor face activități online și fizic alături de tineri timp de opt luni, se pot înscrie până pe 26 septembrie.

  În județul Arad, cei 34 de copii din centre de plasament și căsuțe de tip familial din Arad, Vladimirescu, Sântana si Zăbrani ar avea nevoie de ajutorul a încă 20 de voluntari. Unii arădeni au ales deja să se implice pentru binele altora și îi vor îndruma pe noii voluntari în activitate.

  Luminita Vărsandan, 53 de ani, a devenit voluntara Ajungem MARI în 2019 pentru că iubește copiii și voia să îi ajute pe cei care au cea mai mare nevoie de dragoste.

  „Mi-am dat seama ce ușor judecăm oamenii și copiii fără să îi cunoaștem cu adevărat. La prima vedere poți să tragi concluzii greșite despre ei, când de fapt toți au suflete deosebite și sunt foarte buni. Ei nu au nevoie de pedepse, ci doar de dragoste, iar apoi putem să realizăm lucruri foarte bune împreuna”, a mai pus Luminița.

  Dorința ei cea mai mare este ca mai mulți voluntari să i se alăture în obiectivul de a-i ajuta pe copiii din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial.

  „Posibilitățile programului Ajungem MARI pentru a-i ajuta pe acești copii sunt foarte multe si variate, dar din păcate nu reușim să le implementăm deoarece nu suntem destui voluntari. Îmi doresc să fim mai mulți pentru a le oferi acestor copii mai mult ajutor, pentru că au nevoie”.

  „Emoția întâlnirii cu copiii încălzește inima oricui. Orice pas făcut alături de un copil înseamnă un viitor adult echilibrat, încrezător în el și în cei din jur, lucru de care ei au mare nevoie. Cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai mulți astfel de adulți”, a transmis si Iuliana Baciu-Ersen, unul dintre coordonatorii Ajungem MARI

   

  Despre programul Ajungem MARI

  Ajungem MARI, desfășurat de Asociația Lindenfeld, este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți. În prezent, în București și în cele 23 de județe, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari care îi vizitează săptămânal.

  „Voluntarii îi ajută pe copii și pe tineri pe termen lung, îi întâlnesc în centre, lucrează împreună, dar le pot deveni sprijin până se angajează și își formează familiile lor. Pentru acest sprijin e nevoie de implicarea adulților cu experiență de viață, care îi pot ghida pe tineri”, a declarat Iarina Taban, fondatorul Programului Educațional Ajungem MARI.

  Înscrierile pentru modulul 2021 – 2022

  Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de pregătire/ remediere școlară (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică), ateliere creative (muzică, dans, fotografie, arte plastice), ateliere de siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, pe baza suporturilor de curs din program.

  Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar – https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program, până pe 26 septembrie. În perioada 21-28 septembrie toți cei care au aplicat vor primi răspuns, indiferent dacă au trecut sau nu în etapă următoare. Urmează trainingul inițial obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor să lucreze cu copiii.

  În funcție de recomandările autorităților, în unele județe conducerea centrelor le va permite voluntarilor să participe fizic la activități cu copiii sau la ieșiri și excursii în afară centrelor. Iar acolo unde nu se poate merge fizic, voluntarii vor susține activități online pentru copii.

  Voluntarii trebuie să aibă minim 16 ani, fără limita superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie – iunie.

  Poza apel devino voluntar Ajungem MARI 2021

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.