vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Programul de 20 august din Zilele Aradului

  de Special Arad | 20 august 2015, 12:46 PM | Cultură

  0

  Pentru cea de-a patra zi a sărbătorii orașului nostru, arădenii sunt invitați să participe la un experiment inedit și să pășească în Camera Obscură, unde vor descoperi o altfel de Primărie și vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei.

  De la ora 18.00 invităm copiii mari și mici să pășească în lumea fantastică a zânelor, la spectacolul de teatru “Zâna lacului”.

  Seara, arădenii se vor putea delecta cu un concert la Clădirea Preparandiei.

  16.00 – 21.00 (RE)Cunoaștere. Camera Obscură, Platoul Primăriei Arad

  Trecem pe lângă Primărie zilnic fără să o mai contemplăm. Ce ar fi dacă într-o zi am păși într-o încăpere improvizată din care am vedea o altfel de Primărie, una dinamică prin mișcarea zilnică datorată oamenilor și mașinilor, o Primărie întoarsă și răsturnată. Astfel se va vedea Primăria prin camera obscură.

  În fuga zilnică, ignorăm anumite aspecte, iar într-un moment de participare pasivă putem asista la un experiment vizual ce se practica intensiv în urmă cu 400 de ani. Ne întoarcem în timp datorită dispozitivului, însă vom vedea în viitor prin importanța științifică a fenomenului. Un cort negru complet închis amplasat în fața Primăriei, printr-un orificiu milimetric va prezenta o altfel de clădire. Oamenii intră și asistă la formarea imaginilor dinamice sau la nașterea unui video fără aparate de filmat. Cei care intră în camera obscură vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei și al modului în care aceasta a revoluționat arta vizuală.

  18.00 – 19.00 Spectacol de teatru în aer liber pentru copii “Zâna lacului”, Parcul Pădurice. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul va avea loc la Teatrul de Marionete Arad.

  „Zâna lacului”, după frații Grimm, va fi jucată joi, 20 august, în cadrul Zilelor Aradului, de Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Povestea frumoasei zânerăpite de zmeu este pusă în scenă de regizoarea Maria Gornic într-o producție absolut originală și interactivă. Este un spectacol in care apar atât păpuși, cât și marionete cu fire, a cărui scenografie este semnată de ZofiaKrzyzanowski.

  20.00 – 21.00 Concert susținut de elevii Liceului Sabin Drăgoi Arad, Clădirea Preparandia, Str. Preparandiei, nr. 13

  Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură șisusțin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.