marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Expoziție de grafică și concert de orgă cu ocazia Zilei orașului Pécs la Arad

  de Special Arad | 16 august 2023, 10:55 AM | Cultură

  0

  Basilica Sf. Petru și Pavel din Pécs

  Au trecut 15 ani de la semnarea Acordului de înfrățire între orașele Arad și Pécs și tot pe atâția de când orașului maghiar i se dedică o serie de evenimente în cadrul Zilelor Aradului. Anul acesta nu face excepție, astfel că „Ziua Orașului Pécs” va avea loc în data de 21 august 2023.

  Evenimentul va debuta cu o expoziție de grafică, întitulată „GraphicPécs”,  al cărei vernisaj va avea loc începând cu ora 17:30, la Sala Clio (str. Horia 10) a Complexului Muzeal Arad.

  Este vorba despre o selecție de lucrări care au fost expuse la primul Festival Internațional de Grafică din Pécs. Începând cu anul 1988, timp de 16 ani, Galeria din Pécs organizează odată la doi ani, în coordonarea lui Sándor Pinczehelyi, expoziția internațională de afișe denumită  „Plakátok/Posters” (Afișe).

  Cu aceste ocazii, publicul din Pécs a avut șansa să facă cunoștință cu lucrările unor graficieni cunoscuți și recunoscuți la nivel internațional. Expoziția vernisată la Arad va cuprinde unele dintre cele mai importante lucrări ale acestui festival, precum și câteva piese ale unor graficieni cunoscuți din Pécs. La Arad vor ajunge și lucrări expuse la cea mai recentă ediție a festivalului, cea organizată în luna noiembrie a anului trecut. Vorbim despre afișele speciale ”în mișcare” ale tinerilor graficieni din Pécs, specialiști în grafică de proiectare PTE MK.

  În seara zilei de 21 august, începând cu ora 20.00 publicul arădean se va putea delecta cu un concert de orgă susținut de doi artiști de renume mondial din Pécs. Este vorba despre dr. Balatoni Sándor (orgă) și soprana Balatoni-Schultz Jennyfer. Concertul ”Organo bel canto” va avea loc la sala festivă a Palatului Cultural. Intrarea va fi gratuită.

  La evenimentele orașelor înfrățite este așteptată și o delegație oficială din Pécs condusă de către primarul Péterffy Attila și viceprimarul Zag Gábor.

  Organizatorii evenimentului „Ziua Orașului Pécs la Arad” sunt: Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură, Primăria Orașului Pécs, Centrul Cultural Pécs, Filarmonica și Complexul Muzeal Arad.

   

  • Citește și: Voltaj, cap de afiș la Zilele Aradului 2023. Vezi programul complet · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.