sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Profitul Apple a crescut la 10 miliarde dolari în primele trei luni, datorită vânzărilor iPhone

  de Special Arad | 24 aprilie 2014, 10:46 AM | Business

  0

  Profitul net al Apple a urcat în primele trei luni ale anului cu 7%, la 10,2 miliarde dolari, în timp ce veniturile au avansat cu 4,7%, la 45,6 miliarde dolari, datorită creşterii vânzărilor de iPhone-uri, a anunţat compania, care a majorat totodată programul de recompensare a acţionarilor, potrivit Mediafax.

  Apple a intrat, începând din acest an, într-un acord de distribuţie cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă la nivel global după numărul de clienţi, care a introdus astfel iPhone în ofertă.

  Analiştii de pe Wall Street anticipau un profit de 9,1 miliarde de dolari şi venituri de 43,5 miliarde de dolari.

  Vânzările de iPhone-uri au urcat astfel în primele trei luni ale acestui an cu 17%, la 43,7 milioane de unităţi, faţă de 37,43 milioane în perioada corespunzătoare a anului trecut.

  Marja de profit brut a Apple a urcat la 39,3% în primele trei luni ale acestui an, faţă de 37,5% în perioada corespunzătoare a anului trecut, în timp ce veniturile obţinute de companie în China, Hong Kong şi Taiwan au avansat cu 13%, la 9,3 miliarde de dolari.

  Apple a anunţat totodată că a majorat cu 30 miliarde de dolari plafonul programului de recompensare a acţionarilor prin răscumpărare de acţiuni, de la 60 miliarde de dolari la 90 miliarde de dolari, şi că a îmbunătăţit dividendul, precizând că va contracta împrumuturi pentru a acoperi aceste măsuri, transmite Bloomberg.

  Acţiunile Apple au urcat cu 8,5% în extinderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri la New York, după ce au coborât cu 6,5% de la începutul acestui an şi cu 25% faţă de maximul record înregistrat în 2012.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.