Profitul Apple a crescut la 10 miliarde dolari în primele trei luni, datorită vânzărilor iPhone

  de Special Arad | 24 aprilie 2014, 10:46 AM | Business

  0

  Profitul net al Apple a urcat în primele trei luni ale anului cu 7%, la 10,2 miliarde dolari, în timp ce veniturile au avansat cu 4,7%, la 45,6 miliarde dolari, datorită creşterii vânzărilor de iPhone-uri, a anunţat compania, care a majorat totodată programul de recompensare a acţionarilor, potrivit Mediafax.

  Apple a intrat, începând din acest an, într-un acord de distribuţie cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă la nivel global după numărul de clienţi, care a introdus astfel iPhone în ofertă.

  Analiştii de pe Wall Street anticipau un profit de 9,1 miliarde de dolari şi venituri de 43,5 miliarde de dolari.

  Vânzările de iPhone-uri au urcat astfel în primele trei luni ale acestui an cu 17%, la 43,7 milioane de unităţi, faţă de 37,43 milioane în perioada corespunzătoare a anului trecut.

  Marja de profit brut a Apple a urcat la 39,3% în primele trei luni ale acestui an, faţă de 37,5% în perioada corespunzătoare a anului trecut, în timp ce veniturile obţinute de companie în China, Hong Kong şi Taiwan au avansat cu 13%, la 9,3 miliarde de dolari.

  Apple a anunţat totodată că a majorat cu 30 miliarde de dolari plafonul programului de recompensare a acţionarilor prin răscumpărare de acţiuni, de la 60 miliarde de dolari la 90 miliarde de dolari, şi că a îmbunătăţit dividendul, precizând că va contracta împrumuturi pentru a acoperi aceste măsuri, transmite Bloomberg.

  Acţiunile Apple au urcat cu 8,5% în extinderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri la New York, după ce au coborât cu 6,5% de la începutul acestui an şi cu 25% faţă de maximul record înregistrat în 2012.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.