sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Profesorii vor fi plătiți cu 100 lei pe oră pentru recuperarea materiilor pierdute. Ministerul Educației pregătește OUG pentru un program de 16 săptămâni

  de - | 23 ianuarie 2021, 11:09 AM | Educaţie | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  (foto: digifm.ro)

  Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că se pregătește o OUG pentru organizarea unui program de recuperare a orelor pierdute din cauza predării online, pe o perioadă de 16 săptămâni, potrivit Aleph News, care citează Digi24.

  „Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente şi sunt mari. În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată – şi există zone în care va trebui să continuăm – şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

  Ministrul Educației a făcut precizări referitoare la cei aproximativ 65.000 de elevi care riscă să rămână fără mediile încheiate.

  „Din punct de vedere organizatoric, am luat două măsuri: extinderea cu până la opt săptămâni a perioadei în care unui elev i se poate încheia situaţia şcolară din momentul revenirii în şcoală şi a doua măsură este aceea de micşorare până la două note pentru încheierea situaţiei şcolare. În mod normal, Regulamentul de organizare şi funcţionare prevede un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline”, a spus Cîmpeanu.

  Elevii ar urma să recupereze 5 ore pe săptămână, iar profesorii vor fi recompensați pentru participarea la acest program de recuperare cu câte 100 lei pe oră.

  Sursa: alephnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domle Campeanu,ce stiti despre fondurile scolii,clasei,bani de reparatii,dezinfectanti,mopuri si toate cheltuielile cerute de casierele claselor a 7a de la gen 21-Arad??????????ILEGAL TOT,scoala este GRATUITA!!!!nu trebuie cineva sa intre la puscarie pt inselatorie,fals in acte,minciuna?PANA cand tot dam bani,bani si iar bani?habar nu aveti…

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.