Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, despre o nouă lege în ceea ce privește malpraxisul: „Pacientul trebuie să primească o compensație financiară”

  de Special Arad | 3 February 2023, 8:37 AM | Naţional

  0

  O nouă lege în domeniul malpraxisului este necesară pentru a intra în atenţia Parlamentului. Aceasta este concluzia desprinsă din dezbaterea de joi de la Iaşi iniţiată de Colegiul Medicilor din România, relatează Agenția de presă Rador.

  Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a arătat că actualul sistem este nesatisfăcător, despăgubirile sunt dificil de accesat, iar răspunderea medicilor nu este clarificată și că în viitoarea lege sunt prevăzute modalitățile prin care pacienții pot fi despăgubiți și, în cazul unui malpraxis dovedit, sunt identificate căile de tragere la răspundere a doctorilor.

  Cu toții am căzut de acord că pacientul trebuie să primească o compensație financiară, o compensație corectă și într-un timp rezonabil, lucru care în ziua de astazi nu se întâmplă. Adică actuala lege a malpraxisului nu satisface această necesitate de bază a noastră, a tuturor. Nici pacientul nu e satisfăcut, pentru că nu-și primește această compensație financiară, nici medicul nu e satisfăcut. Și noi deci trebuie să facem o schimbare radicală în mecanismul civil de responsabilizare a actului medical și o putem face. Avem câteva propuneri legislative cu care vom merge în Parlament și atunci trebuie să identificăm greșeala și s-o corectăm. Asta e cel mai important”, susține Daniel Coriu.

  Sursă: G4Media

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.