marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Produs retras de la vânzare din magazinele Lidl

  de - | 6 octombrie 2022, 9:47 AM | Naţional

  0

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat, miercuri seară, că a oprit definitiv de la comercializare, din toate magazinele Lidl, produsul „Oțet din Vin Seineana”, lot 1/17.05.2022, după ce analizele de laborator au confirmat că flacoanele conțineau acid acetic nediluat.

  Produsul cu pricina a fost oprit temporar de la comercializare în urma controalelor desfășurate de ANPC în urmă cu 3 luni în lanțul de magazine Lidl, dar acum s-a luat decizia că nici nu va mai fi vândut.

  „În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă”, se arată într-un comunicat al ANPC.

  Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare a devenit definitivă, iar produsul trebuie retras din circuitul consumului uman.

  Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a precizat că trebuie verificate toate produsele de pe rafturile magazinelor.

  „Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei ce se dovedesc a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toți furnizorii trebuie auditati și suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Constantinescu, potrivit comunicatului.

  sursa: ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.