sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Procurorii DIICOT Arad au reținut, pentru trafic de persoane, doi arădeni din Șiria. Judecătorii i-au lăsat liberi

  de Special Arad | 31 martie 2016, 3:18 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Arad, au depistat și reținut doi bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

  În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în perioada 2012-2013, bărbații, de 25 și 42 de ani, ambii din județul Arad (din Șiria), prin inducerea în eroare a victimelor, ar fi recrutat și transportat mai multe persoane pe teritoriul Irlandei, cărora le-ar fi promis în mod mincinos locuri de muncă bine plătite, hrană și cazare în cadrul unor spălătorii auto.

  În fapt, odată ajunse în una din localitățile Leterkenny, Kingstown, Strabane sau Balena, victimele erau adăpostite în condiții insalubre ( fără energie electrică, apă și căldură) și prin amenințare și acte de violență erau obligate să muncească 13-14 ore/zi, indiferent de condițiile meteo, în schimbul a 4 euro, sumă alocată hranei.

  Victimele erau recrutate din rândul persoanelor care provin dintr-un mediu precar, lipsite de sprijin familial, fiind ușor de recrutat, manipulat, supravegheat și exploatat.

  În baza probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore.

  În cursul acestei zile au fost prezentați magistraților Tribunalului Arad, care au decis  cercetarea lor în stare de libertate.

  Contestația, depusă de procurori, va fi judecată la Curtea de Apel Timișoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.