joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Procură notarială falsă, descoperită la ieşirea din ţară

  de Special Arad | 10 octombrie 2018, 12:37 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un tânăr, care a încercat să scoată ilegal din ţară o minoră, prezentând pentru aceasta o procură notarială falsă.

   

  În data de 09.10.2018, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară V.R, în vârstă de 19 de ani, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Mercedes, însoţit de minora P.M., în vârstă de 17 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Vrancea.

  Cu ocazia efectuării formalităţilor la trecerea frontierei, tânărul a prezentat pentru  minoră  o procură notarială care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice.

  În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că procura notarială prezentată este falsă. Faţă de cele constatate, însoţitorul minorei a declarat că a procurat documentul fals de pe raza județului Vrancea, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 200 de euro. Tânărul intenţiona să ajungă împreună cu minora în Italia.

   

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.