sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proces colectiv împotriva Volkswagen în Germania

  de - | 1 octombrie 2019, 8:27 AM | Auto | Internaţional

  0

  O instanță din Germania a declarat drept admisibil, luni, un proces colectiv, în care aproape jumătate de milion de șoferi cer compensații de la compania auto Volkswagen în scandalul manipulării testelor de poluare, relatează Mediafax, citând DPA.

  După peste patru ani de la izbucnirea în SUA a scandalului privind manipularea emisiilor poluante, producătorul auto are de înfruntat federația organizațiilor pentru drepturile consumatorilor din Germania, care reprezintă interesele proprietarilor de vehicule fabricate de VW.

  Judecătorul Michael Neef, de la Înalta Curte Regională din Braunschweig, le-a sugerat părților implicate să încerce soluționarea amiabilă a cazului, notând că este dificil de evaluat valoarea pagubelor suferite de proprietarii de vehicule diesel.

  Germania a început să permită cazuri colective doar începând de anul trecut, astfel că procesul împotriva Volkswagen este primul de acest fel în instanțele germane.

  Compania auto susține însă că proprietarii nu au suferit pagube întrucât vehiculele puteau fi conduse și erau sigure.

  Volkswagen a cheltuit până acum aproximativ 30 de miliarde de dolari din cauza scandalului privind manipularea emisiilor poluante, iar foști și actuali lideri ai firma au fost dați în judecată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.