Problemele cel mai des întâlnite pe teren de recenzorii arădeni





Toată lumea se așteptă ca faza a doua a Recensământului Populației să fie mai ușoară, însă lucrurile nu stau deloc așa.
Cetățenii nu sunt găsiți acasă, aceasta fiind problema cel mai des întâlnită pe teren de către recenzorii din Arad, iar unii arădeni se tem chiar și să răspundă la uși, fiind extrem de sceptici.
„Nu a fost suficient de bine mediatizat recensământul și nu știam cine vine și când o să vină acasă”, ne-a spus o arădeancă de vârsta a doua.
Totodată, recenzarea persoanelor a fost îngreunată și din cauza unor aspecte la care nimeni nu se aștepta. De exemplu, sunt persoane care s-au autorecenzat, dar care apar în tablete cum că ar fi necesară recenzarea lor.
Acest lucru le îngreunează extrem de mult munca atât recenzorilor aflați pe teren, cât și recenzorilor șefi care sunt nevoiți să-i sprijine cu informații și îndrumări cel puțin 16 ore, zi de zi, de luni până luni.
Mulți dintre arădeni s-au autorecenzat la punctele fixe, la recenzori ARA, și au declarat ca reședință adresa din buletin, chiar dacă ei locuiau la altă adresă. Astfel de greseli le-a îngreunat și mai mult munca recenzorilor de pe teren, întrucât ei sunt nevoiți să se asigure că nu rămàn clădiri nerecenzate.
Sunt 236 de recenzori în județul Arad și 149 de recenzori în municipiu.
Reamintim că în conformitate cu legislația, participarea fiecărui cetățean la Recensământ este obligatorie, refuzul de a furniza informațiile solicitate, sau furnizarea de date eronate, fiind sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 de lei.
Comentariile portalului
L-ați auzit pe Simi Geo sau pe cineva din staful lui de campanie să protesteze sau sa ia poziție față de închiderea Astra vagoane marfă? Cam atât î (...)
In fine,se gaseste un politruc roman sa adopte,cel putin declarativ,masuri ce guvernul ungar le-a adoptat deja,cu un mediu succes,insa orientate spre o protectie sociala reala (...)
Vreau sa știu dacă sunt angajat