Problemele cel mai des întâlnite pe teren de recenzorii arădeni

  de Andrada Bobiș | 27 June 2022, 11:55 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Toată lumea se așteptă ca faza a doua a Recensământului Populației să fie mai ușoară, însă lucrurile nu stau deloc așa.

  Cetățenii nu sunt găsiți acasă, aceasta fiind problema cel mai des întâlnită pe teren de către recenzorii din Arad, iar unii arădeni se tem chiar și să răspundă la uși, fiind extrem de sceptici.

  „Nu a fost suficient de bine mediatizat recensământul și nu știam cine vine și când o să vină acasă”, ne-a spus o arădeancă de vârsta a doua.

  Totodată, recenzarea persoanelor a fost îngreunată și din cauza unor aspecte la care nimeni nu se aștepta. De exemplu, sunt persoane care s-au autorecenzat, dar care apar în tablete cum că ar fi necesară recenzarea lor.

  Acest lucru le îngreunează extrem de mult munca atât recenzorilor aflați pe teren, cât și recenzorilor șefi care sunt nevoiți să-i sprijine cu informații și îndrumări cel puțin 16 ore, zi de zi, de luni până luni.

  Mulți dintre arădeni s-au autorecenzat la punctele fixe, la recenzori ARA, și au declarat ca reședință adresa din buletin, chiar dacă ei locuiau la altă adresă. Astfel de greseli le-a îngreunat și mai mult munca recenzorilor de pe teren, întrucât ei sunt nevoiți să se asigure că nu rămàn clădiri nerecenzate.

  Sunt 236 de recenzori în județul Arad și 149 de recenzori în municipiu.

  Reamintim că în conformitate cu legislația, participarea fiecărui cetățean la Recensământ este obligatorie, refuzul de a furniza informațiile solicitate, sau furnizarea de date eronate, fiind sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 de lei.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Normal ca nu sunt gasiti acasa.
   Oamenii lucreaza , nu au munca de birou ca altii pana la ora 15:00 sau poate chiar mai putin.
   Altii saracii merg la lucru de la 15-20km departare sau chiar mai mult si ajung tarziu acasa.
   Cum sa ii gaseasca acasa.
   De ce nu vin si dupa ora 17:00 ???

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Si dupa ora 17 sunt recenzorii pe teren și ii cauta, iar unii aradeni le trantesc usa in nas si spun ca nu sunt obligati sa se recenzeze ca nicio lege nu spune asta. Lumea este disperata si pe buna dreptate. Oamenii saracii nu au bani, nu au cu ce plati facturi la scumpirile care au loc si sunt dezamagiti de tot si de toate. Dar pe de alta parte , recenzorii n-au nicio vina, ei doar isi fac treaba si crede-ma Luci ca-si fac cu mult interes si mult efort !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.