miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Probleme în Moldova. Se anunță proteste pentru azi

  de - | 9 iunie 2019, 9:31 AM | Internaţional

  0

  Curtea Constituțională de la Chișinău este controlată de Partidul Democrat, respectiv de oligarhul Vlad Plahotniuc. Patru dintre cei șase membri ai Curții au fost numiți anul trecut de către Partidul Democrat. Printre ei se află chiar și nașa de cununie a lui Plahotniuc și doi foști deputați ai partidului său, a explicat la Digi 24 Pavel Lucescu, consultant politic.

  Ce s-a întâmplat sâmbătă în Parlamentul de la Chișinău a fost o decizie a două formațiuni politice care formează o majoritate în acest moment și care au negociat această majoritate în ultimele trei luni și au învestit un nou guvern condus de Maia Sandu, unul dintre liderii blocului proeuropean, guvern ce ar trebui să-și intre în pâine. Numai că Partidul Democrat, care deține în acest moment guvernul interimar și care a fost la putere în ultimii patru ani, nu recunoaște nici actualul guvern, nici legitimitatea deciziilor Parlamentului, pe motiv, spun ei, că Curtea Constituțională ar fi hotărât că vineri era termenul-limită când aceste decizii puteau fi luate. Prin urmare, democrații spun că ar fi trebuit declanșate alegeri anticipate.

  Sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.