duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Probleme actuale ale omenirii”, la a VIII-a ediție de dezbateri în concurs

  de Special Arad | 15 octombrie 2019, 10:05 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  O nouă ediție a concursului pentru elevi de liceu „Probleme actuale ale omenirii” va avea loc în acest an pe data de 7 noiembrie, începând cu ora 14, la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

  Demarat în 2012 ca parte din Proiectul interjudețean „Fii Ecologic!”, acest simpozion-concurs a devenit deja o tradiție pentru liceenii din județ și din țară (participă echipe din 30 de județe), fiind înscris în calendarul C.A.E.R. al Ministerului Educației Naționale.

  În cadrul acestuia, se pune accentul pe stimularea curiozității și inteligenței tinerilor, aceștia fiind determinați să analizeze complex cele mai acute probleme pe care umanitatea și le crează singură pe Terra, iar apoi să le dezbată (cu soluții concrete) în fața altor echipe concurente și a unui juriu exigent.

  Concursul-simpozion „Probleme actuale ale omenirii” este organizat de Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” (unde au avut loc primele șapte ediții), inițiator fiind prof. dr. Țiu Marius împreună cu Asociațiile „Activ pentru Comunitate” și „Centrul de Excelență”, sprijiniți de către Universitățile „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, „Vasile Goldiș” și „Aurel Vlaicu” din Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Banca Comercială Română, Condor Club Arad, Europe Direct Arad și Editura CD Press din București.

  Termenul de înscriere a echipelor de liceeni (coordonați de câte un cadru didactic) este 25 octombrie, iar toate datele necesare bunei informări se găsesc pe siteul colegiului organizator.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.