miercuri, 1 mai, 2024

Special Arad Logo

    Pro Urbe vrea să repare băncile din parc. „Nu sunt distruse, sunt doar neîntreținute!”

    de Raluca Medeleanu | 12 decembrie 2023, 11:59 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    3

    Pro Urbe este singura voce civică din Arad care se mai preocupă de calitatea, rostul, felul în care se fac diferite proiecte în oraș. Cel mai nou exemplu pe care l-a analizat este proiectul de modernizare a malului Mureșului, intervenție pe care o consideră defel oportună. Printre altele, asociația a concluzionat și că nu are niciun sens să se schimbe băncile existente cu altele noi, întrucât o simplă revopsire este suficientă.

    Pentru a își susține afirmația, Pro Urbe a făcut pe pagina de Facebook un apel arădenilor pentru ajutor în vederea demontării băncilor și transportul lor la un atelier unde ele vor fi supuse unui proces de reparație.

    „Ne ajutați să ajutăm Aradul?

    Tot în cadrul studiului de fezabilitate realizat la cererea administrației, se propune înlocuirea mobilierului din parc. Băncile din parc nu au nimic, le lipsește doar întreținerea. Nu au fost vopsite de când au fost montate. Ce atitudine este asta? Le lăsăm să se distrugă, apoi cumpărăm noi pe bani grei?

    Dacă ne ajutați cu mână de lucru, Pro Urbe organizează revopsirea băncilor din parc.
    Cine se bagă, să ne dea un semn în comentarii sau în mesaj privat. Ar fi vorba de ajutor la demontarea băncilor, transportul lor la un atelier unde se vor șlefui și rectifica șipcile de lemn, vopsirea lor și montarea la loc. Distribuiți vă rog postarea asta, să vină și cei care nu știu de noi! Aradul e al tuturor care locuiesc aici”, transmite Pro Urbe.

    Proiectul Primăriei: 17,7 milioane de euro pentru modernizarea parcului de pe malul Mureșului

    În legătură cu întregul proiect de reamenajare a parcului de pe malul Mureșului, amintim că a fost realizat deja un studiu de fezabilitate, de o firmă din București, însă proiectul nu a fost nici pe placul consilierilor, care au adus mai multe obiecții în ședința de comisii, astfel că el nu a mai fost introdus pe ordinea de zi în CLM.

    Proiectul viza înlocuirea completă a mobilierului urban din parc, refacerea aleilor (în loc de asfalt, piatră ornamentală), înlocuirea sistemului de iluminat cu unul prin telegestiune, amenajarea unui amfiteatru, unui parc pentru copiii cu dizabilități motrice, lățirea promenadei dintre podul Decebal și clubul Voința, introducerea unei piste de alergat pe lângă cea de biciclete etc. Suma la care era calculată investiția se ridica la aprox. 17,7 milioane de euro.

    Asociația Pro Urbe a făcut și o analiză asupra intervențiilor planificate în studiul de fezabilitate, cu anumite propuneri pe care le consideră optime, despre care puteți citi în articolul: Salvați Malul Mureșului! Pro Urbe trage un semnal de alarmă: o „nouă degenerare urbană” · Special Arad.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Bravo Pro Urbe pt frumoasa inițiativa!
      Sper sa va sprijine și primăria pt ca dispune de o armată de oameni și utilaje de la GCA, Recons și persoanele aflate în probațiune.
      Așteptăm soluțiile pro urbe pt reducerea traficului auto din centrul Aradului. Cu siguranță vor fi la fel de utile ca un studiu de trafic pe milioane de euro.

      +2 voturi
      +1
      -1
    2. Refacerea bancilor este o idee foarte buna. Dar modul cum doriti sa aplicati in practica solutia este foarte complicata! Cred ca cei care doresc sa se implice gratuit, nu prea au timp! Cel putin acesta e cazul meu! Voluntari, ca mana de lucru veti gasi greu! Dar, daca organziati activitatea cu 2-3-4 firme, sa calculati costul operatiunii pt o banca, sigur veti gasi destui oameni care sa „adopte” o banca….. si ca semn de respect, recunostinta pt donator, se poate aplica o placuta cu o scurta inscriptie! Gen …”in amintirea mamei mele/ tatalui nostru ……”

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    1 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.